Тертий пиріг люблять за простоту приготування і відмінний смак. Для начинки зазвичай використовують густе варення, різні фрукти і ягоди.
Дивіться відео, як зробити низькокалорійний фруктовий мус:
Ми пропонуємо приготувати тертий пиріг з сиром. Щоб зробити його цікавішим, додайте в начинку трохи тертої лимонної або апельсинової цедри.
Тертий пиріг з сирною начинкою
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 336 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г
- Вершкове маслo – 70 г
- Цукор – 50 г
- Жирні вершки – 1 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Ρозпушувач – 1 ч.л.
Для начинки:
- 180 г дoмашнього сиру
- 4 ст.л. жирних вершків
- 50 г цукру
Спосіб приготування:
- Борошно з'єднати з розпушувачем, розм'якшеним вершковим маслом, вершками, цукром, яйцем. Замісити круте тісто, зробити кулю, загорнути в плівку і дати постояти в холодильнику.
- Зробити начинку: перемішати цукор, сир, вершки, збити блендером.
- Тісто дістати з холодильника, розділити на дві частини. Одну частину тіста натерти крупно в форму, рівномірно розподілити шар, зверху викласти сир, розрівняти ложкою, щоб начинка покрила крихту. Зверху натерти решту тіста.
- Тертий пиріг випікати 30 хвилин в духовці при температурі 180 ° С.
Як подавати тертий пиріг
Готовий пиріг з сиром остудити і розрізати на порційні шматочки. Подавати разом з кулькою шоколадного морозива, прикрасивши листочками м'яти.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тертий пиріг з яблуками і корицею . "Сьогодні" також писали, як приготувати швидкий пиріг з замороженою вишнею .