Плетінка з апельсинами і мигдалем – чудова випічка для зимових свят. Така апетитна булка особливо хороша з чаєм, какао або кави. Її можна змастити вершковим маслом, а зверху додати ложечку цитрусового джему .
Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:
Здобна плетінка з апельсином і мигдалем
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 267 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г борошна
- 4 г сухих дріжджів
- 30 г цукру
- 1-2 ст. л. апельсинової цедри
- 1 яйце
- 125 мл теплого молока або ряжанки
- 30 г розтопленого вершкового масла
- Дрібка солі
- Перловий цукор і мигдальні пелюстки – для декору
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами, додайте цукор і цедру апельсина.
- В іншу миску влийте тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло, щіпку солі. Перемішайте до з'єднання.
- Введіть суміш сухих інгредієнтів в суміш рідких, замісіть тісто. Потім накрийте його харчовою плівкою і залиште як мінімум на 1 годину.
- Коли тісто підійде, розділіть його на три частини. Скріпіть їх біля основи і заплетене в косу. До новорічних та різдвяних свят можна зробити плетінку в формі вінка.
- Перекладіть плетінку на деко, накрийте рушником і дайте постояти ще 20-30 хвилин. Потім змастіть збитим яйцем, посипте перловим цукром і мигдальними пелюстками.
- Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 20-30 хвилин, до рум'яного кольору. Остудіть на решітці.
Корисна порада
Якщо у вас немає перлового цукру, присипте плетінку звичайним – білим або коричневим.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити кислі апельсини і грейпфрути солодкими . "Сьогодні" також писали, як використовувати лимонну цедру в кулінарії .