Хочете приготувати смачний шоколадний пиріг до чаю ? Тоді зверніть увагу на цей незвичайний рецепт. За ним випічка виходить пишною, солодкою, з гармонійним поєднанням шоколаду і карамелі.
Карамельна заливка з цукерок покриває м'яким шаром поверхню пирога і частково просочує корж. А горіхи роблять смак десерту ще багатшим.
Шоколадний пиріг з карамеллю
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 318 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 150 г сметани
- 80 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- 1 щіпка солі
- 1 щіпка соди
- 2 ст.л. какао
Для карамелі:
- 200-250 мл вершків жирністю 35%
- 250 г ірисок або цукерок "Корівка"
- Волоські горіхи, фундук або мигдаль – для прикраси
Дивіться відео, як зробити шоколадну ковбаску:
Спосіб приготування:
- Міксером збити яйця з сіллю і цукром до піни. Додати сметану і розмішати.
- Насипати соду, розпушувач, какао і борошно. Перемішати.
- На дно форми діаметром 24-26 см покласти кружок паперу для випічки.
- Тісто вилити у форму. Випікати в розігрітій до 200-220 ° C духовці до готовності – 30-35 хвилин.
- Поки випікається тісто, приготувати карамельну заливку. У невелику каструльку налити вершки і покласти цукерки. Поставити на невеликий вогонь і, помішуючи, нагрівати, поки цукерки не розплавляться.
- Готовий пиріг вийняти з духовки і відразу вилити на нього карамель. Зверху викласти шматочки горіхів.
Як подавати пиріг
Залишити остигати до кімнатної температури, потім прибрати в холодильник. Перед подачею вийняти пиріг з форми і розрізати на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пирога "Зебра" на кефірі . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .