Головна Сьогодні

Як спекти шведський нічний хліб без замісу

Рецепт нічного шведського хліба без замісу і хлібопічки

Цей рецепт домашнього хліба дуже простий: потрібно ввечері змішати всі інгредієнти, залишити на ніч у холодильнику, а наступного дня спекти в холодній духовці без вистоювання.

М'якуш шведського нічного хліба м'який, пружинистий і не кришиться. Насіння і кунжут роблять таку випічку не тільки смачною, але й корисною.

Шведський хліб без замісу

Шведський хліб в духовці
Шведський хліб в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 247 ккал на 100 г

Складові:

  • 450 мл (!) борошна
  • 250 мл води
  • 10 г свіжих дріжджів
  • 2 ст. л. кунжуту
  • 2 ст. л. лляного насіння
  • 2 ст. л. соняшникового насіння
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • Масло для змащування форми

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти. Змастіть велику миску маслом і викладіть в неї тісто.
  2. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник на ніч.
  3. Вранці форму для випікання змастіть маслом і викладіть тісто. Перемішувати його не потрібно.
  4. Поставте форму в холодну духовку. Випікайте при 220 °С протягом 40-45 хвилин, до золотистої скоринки.

На замітку

Кількість борошна вказана не в грамах, а в мілілітрах. Якщо у вас склянка ємністю 200 мл, візьміть 2 склянки борошна і ще чверть.

Дивіться відео, як спекти гречаний багет:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цибулевого хліба. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити булочки з кропивою.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти