I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти скандинавський пиріг з яблуками і родзинками від Юлії Висоцької

У цьому пирозі мало тіста, але багато соковитої фруктової начинки

Яблучний пиріг – справжній символ осені! Юлія Висоцька пропонує приготувати його за традиційним скандинавським рецептом, який вона привезла з Данії.

Кисло-солодкі яблука, лимонний сік, кориця, тростинний цукор і ніжне вершкове масло – ця яскрава палітра ароматів і смаків так і манить з'їсти ще один шматочок. До столу пиріг подавайте з вершками або морозивом і не забудьте про ароматний гарячий чай.

Реклама

Скандинавський пиріг з яблуками і родзинками

Яблучний пиріг в духовці
Яблучний пиріг в духовці

Час приготування:

Реклама
  • 1 година 40 хвилин

Калорійність:

  • 635 ккал на порцію

Інгредієнти:

Для тіста:

Реклама
  • Борошно – 250 г
  • Вершкове масло – 125 г
  • Крижана вода – 60 мл
  • Сіль морська – 5 г

Читайте також:

Для начинки:

  • Яблука – 9 шт.
  • Ізюм – 80 г
  • Цукор – 70 г
  • Лимони – 1/2 шт.
  • Кориця – 1/2 ч. л.

Для крихти:

  • Волоські горіхи – 100 г
  • Вершкове масло – 90 г
  • Цукор коричневий – 80 г
  • Борошно – 70 г
  • Кориця – 1/4 г
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Гвоздика мелена – 1 щіпка

Дивіться відео, як спекти яблучний хліб:

Додатково:

  • Вершки жирні – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 °C.
  2. Ізюм замочити.
  3. Приготувати тісто: борошно змішати з сіллю, 125 г попередньо охолодженого вершкового масла нарізати дрібними кубиками, додати до борошна і вимішувати, потроху вливаючи 60 мл крижаної води. Коли тісто стане гладким і еластичним, прибрати його в холодильник на 30 хвилин.
  4. Яблука почистити і, видаливши серцевину, нарізати невеликими кубиками. З половинки лимона вичавити сік, полити нарізані яблука, додати родзинки, цукор і корицю, все перемішати.
  5. Охолоджене тісто викласти у форму і рівномірно розподілити, зробити кілька проколів виделкою, потім накрити папером для випічки, засипати будь-якими бобовими та випікати в розігрітій духовці 20 хвилин.
  6. Волоські горіхи порубати.
  7. Приготувати крихту: вершкове масло розтерти з коричневим цукром, всипати 70 г борошна, корицю, мускатний горіх і гвоздику, додати волоські горіхи, все перемішати.
  8. Вийняти форму з духовки, прибрати з коржа папір з бобовими, викласти на нього яблучну начинку, зверху рівномірно посипати вершково-горіховою крихтою і випікати пиріг ще близько години.

Як подавати десерт

Холодні вершки збити і подавати разом з готовим пирогом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного пирога з листкового тіста, а також писали, як приготувати яблучний крамбл.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти