Коблер – це старомодний англійський десерт з фруктів, вкритих скоринкою хрусткого тіста. Тісто для нього можна використовувати різне – пісочне, бісквітне. Його або просто викладають ложками на начинку, або роблять щось на зразок кругляків на бруківці (в перекладі з англійської "cobblestones" значить "бруківка").
Сливовий коблер з імбиром і корицею випікається дуже швидко. Його можна поставити в духовку перед вечерею, і він буде готовий якраз до десерту.
Сливовий коблер в духовці
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 279 ккал на 100 г
Складові:
Для начинки:
- Слива – 700 г
- Імбир корінь – 1,5 см
- Цукор (коричневий) – 2/3 чашки
- Кориця – 1/2 ч.л.
- Крохмаль – 2 ст.л.
Для тесту:
- Цукор – 2/3 чашки
- Борошно – 1 і 1/2 чашки
- Борошно кукурудзяне – 1/2 чашки
- Масло вершкове холодне – 100 г + для змащування форми
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 2/3 чашки
- Розпушувач – 1 ч.л. з гіркою
- Ваніль
- Сіль
Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:
Спосіб приготування:
- Сливи розрізати навпіл і видалити кісточку.
- Імбир очистити і натерти на тертці. Додати до слив разом з цукром, корицею і крохмалем, перемішати.
- Для тіста змішати в мисці всю муку, сіль, цукор і розпушувач.
- Натерти холодне вершкове масло на крупній тертці і змішати з борошном, розтираючи пальцями. Повинна вийти велика крихта.
- Додати ваніль, яйце і молоко і добре перемішати. Вийде в міру густе тісто, яке легко можна набирати ложкою.
- Змастити форму для випічки маслом. На дно викласти сливу разом з соком, що виділився.
- Зверху на сливи ложкою викласти тісто. Воно може повністю покривати сливу чи ні – рівномірність в цьому випадку не має значення.
- Відправити коблер запікатися в розігріту до 180 °С духовку на 25-35 хвилин або до золотистого кольору.
Як подавати десерт
Подавайте пиріг разом з кулькою морозива. Коблер можна посипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з безе, а також ділилися рецептом сливового пирога з горіхами.