Листкові булочки з полуницею і вершковим сиром в духовці – найпростіший літній десерт, який можна приготувати до чаю або кави. Подавати їх краще відразу після випічки, давши лише трохи охолонути.
Щоб отримати пишні і м'які листкові булочки, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес вимагає не менше двох годин. Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.
Трикутники з полуницею
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 252 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г листкового дріжджового тіста
- 225 г вершкового сиру
- 1 ч.л. дрібно натертої лимонної цедри
- 2 ч.л. лимонного соку
- 1/3 склянки цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 яйце
- 1 ст.л. води
Для начинки:
- 1 1/2 склянки свіжої полуниці
- 2 ст.л. води
- 1-2 ст.л. цукру
Дивіться відео, як приготувати тістечка з цитрусовою начинкою:
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 200 º С і застелити два дека пергаментним папером.
- Збити вершковий сир вінчиком разом з цукром, лимонним соком, цедрою і ваніллю. Відкласти в сторону.
- Скласти в сотейник полуницю, розрізану на четвертинки. Додати воду і цукор. Готувати на середньому вогні, поки більша частина рідини не випарується.
- Листкове тісто розморозити, трохи розкачати і розрізати на 16 трикутників. Зробити надрізи ножем по периметру, відступаючи від країв 1 см, щоб вийшли бортики. Не прорізайте тісто до кінця.
- У маленькій мисці збити яйце з 1 столовою ложкою води. Змастити кожен трикутник з тіста яєчної сумішшю. У центр покласти вершковий сир і ягоди.
- Випікати листкові булочки протягом 15-20 хвилин, поки краї тіста не підрум'яняться. Остудити перед подачею.
Корисна порада
Замість полуниці можна використовувати фрукти, наприклад, персики або абрикоси.
Раніше ми ділилися рецептом листкових пиріжких з куркою, беконом і кукурудзою . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти листкові булочки з малиною і білим шоколадом.