Головна Сьогодні

Як спекти листкові булочки з полуницею і вершковим сиром

Рецепт простої і смачної випічки до чаю

Листкові булочки з полуницею і вершковим сиром в духовці – найпростіший літній десерт, який можна приготувати до чаю або кави. Подавати їх краще відразу після випічки, давши лише трохи охолонути.

Щоб отримати пишні і м'які листкові булочки, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес вимагає не менше двох годин. Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.

Трикутники з полуницею

Листкові булочки з полуницею
Листкові булочки з полуницею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 252 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г листкового дріжджового тіста
  • 225 г вершкового сиру
  • 1 ч.л. дрібно натертої лимонної цедри
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 1/3 склянки цукру
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. води

Для начинки:

  • 1 1/2 склянки свіжої полуниці
  • 2 ст.л. води
  • 1-2 ст.л. цукру

Дивіться відео, як приготувати тістечка з цитрусовою начинкою:

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 200 º С і застелити два дека пергаментним папером.
  2. Збити вершковий сир вінчиком разом з цукром, лимонним соком, цедрою і ваніллю. Відкласти в сторону.
  3. Скласти в сотейник полуницю, розрізану на четвертинки. Додати воду і цукор. Готувати на середньому вогні, поки більша частина рідини не випарується.
  4. Листкове тісто розморозити, трохи розкачати і розрізати на 16 трикутників. Зробити надрізи ножем по периметру, відступаючи від країв 1 см, щоб вийшли бортики. Не прорізайте тісто до кінця.
  5. У маленькій мисці збити яйце з 1 столовою ложкою води. Змастити кожен трикутник з тіста яєчної сумішшю. У центр покласти вершковий сир і ягоди.
  6. Випікати листкові булочки протягом 15-20 хвилин, поки краї тіста не підрум'яняться. Остудити перед подачею.

Корисна порада

Замість полуниці можна використовувати фрукти, наприклад, персики або абрикоси.

Раніше ми ділилися рецептом листкових пиріжких з куркою, беконом і кукурудзою . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти листкові булочки з малиною і білим шоколадом.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти