Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як спекти торт у вигляді серця на День закоханих

Йдеться про рецепт торта "Червоний оксамит". Він вкрай ефектний, з м'яким шоколадним смаком та повітряною пористою текстурою
Торт "Червоний оксамит"
Торт "Червоний оксамит"

Перед важливим для багатьох 14 лютого Мережу заполонюють рецепти тортів у формі серця. Рецепт одного такого, желейного та без випічки, ми публікували.

Тепер – найголовніший десерт цього свята. А саме – торт "Червоний оксамит". Він хоч і червоного відтінку, але в коржах є какао-порошок, тому смак його шоколадний.

Реклама

Масляно-вершковий крем симпатично відтінить яскравість коржів.

Коли коржі для торта спечуться, помістіть їх на певний час у холодильник. Це полегшить нанесення крему.

Торт у вигляді серця на 14 лютого

Торт у вигляді серця на 14 лютого
Торт у вигляді серця на 14 лютого

Реклама

Для тіста:

  • 2,5 склянки борошна;
  • по 1 ч. л. солі, какао-порошку, ванільного цукру;
  • 2 склянки цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 1, 5 ч. л. рідкого харчового барвника;
  • 1 склянка нежирних вершків;
  • 0,5 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. яблучного оцту.

Для крему:

  • 200 г вершкового сиру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • 1 склянка цукрової пудри.

Рецепти ще двох десертів у формі серця – рулетів з малиною та шоколадного печива – знайдете тут.

Реклама

Як приготувати:

  1. Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном.
  2. Змішайте борошно з сіллю і відставте. За допомогою міксера або блендера збийте м'яке масло з цукром. Додайте яйця по одному і перемішайте. Почніть додавати борошно, чергуючи з вершками. Змішайте з ваніллю.
  3. У невеликій мисці змішайте харчовий барвник і какао-порошок. Влийте в попередню суміш і перемішайте.
  4. В іншій ємності змішайте яблучний оцет і соду. Щойно суміш спіниться, змішайте її з рідким тістом, до густоти. Викладіть тісто у форму і вирівняйте поверхню шпателем. Випікайте 25-30 хвилин.
  5. Розділіть на три коржі, обріжте краї, щоб вийшло серце, і змастіть торт кремом.
  6. Щоб приготувати крем, у великій мисці збийте вершковий сир, м'яке масло і ваніль до однорідності. Продовжуючи збивати в повільному режимі, поступово додайте цукор. Збільште потужність і збивайте, доки суміш не стане пишною. Якщо крем вийшов дуже густим, додайте трохи молока, а якщо рідким – охолодіть його в холодильнику.
  7. Розкришіть обрізані краї і присипте ними десерт.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти