Стебла ревеню з'являються в середині весни. Їх додають в салати, напої та десерти, але частіше за все використовують для начинки пирогів.
Сирний пиріг з ревенем і безе виходить дуже смачним і оригінальним. Вказаної в рецепті кількості тіста вистачить на великий лист або на дві круглі форми діаметром 20 см.
Сирний пиріг з ревенем і безе
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 283 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 250 г сиру
- 100 г вершкового масла
- 200-250 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 ст.л. цукру
Для начинки:
- 400 г ревеню
- 3 ст.л. цукру
- 1 ч.л. меленої кориці
Для безе:
- 3 білка
- 150 мл цукру
Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:
Спосіб приготування:
- Розм'якшене масло змішати з сиром і цукром, поступово додавати борошно, змішане з розпушувачем, поки не вийде м'яке тісто.
- Скачати тісто в кулю і покласти в холодильник мінімум на годину.
- Очистити ревінь, нарізати невеликими шматочками і засипати цукром і корицею.
- Готове тісто розкачати і викласти у форму або на деко, застелене папером для випічки, щоб тісто покрило дно і боки форми.
- На тісто викласти ревінь, зливши з нього попередньо сік.
- Поставити в духовку, нагріту до 200 °С, на 20 хвилин.
- Поки пиріг печеться, збити білки з цукром в міцну піну.
- Дістати через 20 хвилин напівготовий пиріг і покрити його збитими білками .
- Повернути в духовку, знизивши температуру до 180 ° С, ще на 15 хвилин, поки білок злегка не підрум'яниться.
На замітку
Ревінь в начинці можна замінити кислими яблуками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пирога зі сливами і безе .