I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти гарбузовий кекс з апельсинами і горіхами

Рецепт смачної осінньої випічки

Гарбузовий кекс з прянощами і апельсинами – відмінний рецепт випічки до чаю. Він дуже смачний, ніжний і ароматний.

Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсинами і морквою:

Реклама

Вам потрібно буде замісити тісто з додаванням спецій і гарбузового пюре і викласти його в прямокутну форму, а потім прикрасити часточками апельсина, колотими горіхами і відправити в духовку.

Пряний гарбузовий кекс

Реклама

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 300 г м'якоті гарбуза
  • 175 г борошна
  • 75 г вершкового масла
  • 2 ст.л. рідкого меду
  • 3 яйця
  • 1 ст.л. розпушувача
  • 150-200 г цукру
  • 1/2 ч.л. суміші "П'ять спецій"
  • 2 апельсини
  • 50 г фундука
  • Вершкове масло і борошно – для форми

Читайте також:
Запечений гарбуз в духовці

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз нарізати скибочками і відварити на пару або в невеликій кількості води до м'якості. Приготувати з гарбуза пюре.
  2. З одного апельсина вичавити сік, другий нарізати тонкими кружальцями.
  3. У глибокій мисці збити розм'якшене вершкове масло з цукром, додати прянощі. Продовжуючи збивати, порціями додавати борошно, просіяне з розпушувачем.
  4. Вбити по одному яйця, влити апельсиновий сік, додати мед, пюре з гарбуза і добре перемішати.
    Горіхи крупно порубати і 3/4 додати в тісто.
  5. Форму для кексу змастити маслом і присипати борошном.
  6. Вилити тісто у форму, зверху розкласти гуртки апельсина, присипати горіхами.
  7. Випікати в розігрітій до 180 С духовці близько 1 години. Повністю остудити гарбузовий кекс у формі.

Секрети приготування гарбузового кексу

  • Суміш "П'ять спецій" можна пошукати в магазині, а можна приготувати самостійно, змішавши в рівних пропорціях зернятка бадьяна, корицю, насіння фенхелю, гвоздику і сичуаньский перець. Всі ці інгредієнти можна змолоти в кавомолці або розтовкти в ступці.
  • Горіхи для кексу бажано очистити від шкірки. Для цього їх потрібно прожарити в духовці або на сковороді, перекласти в целофановий пакет і потрясти.
  • Гарбуз для пюре можна не варити, а запекти в духовці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як смажити гарбузові оладки з корицею. "Сьогодні" також ділились рецептом ніжної гарбузової запіканки.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти