Приголомшливе поєднання м'якого тесту, соковитою ягідної начинки і хрусткої скоринки з штрейзеля надають цьому вишневому пирога неповторний смак. Ягоди можна використовувати свіжі, заморожені або консервовані. Головне – видалити кісточки.
Дивіться відео, як приготувати закритий вишневий пиріг:
Вишневий пиріг з штрейзелем
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 279 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 125 г сиру 9%
- 3 ст.л. молока
- 1 яйце
- 60 г цукру
- Сіль
Для штрейзеля:
- 100 г борошна
- 30-50 г вершкового масла, розтопленого
- 50 г цукру
- Сіль
Для начинки:
- 200 г вишні
- 1,5 ст.л. крохмалю
- 1 ст.л. цукру
- 100 мл вишневого соку
Спосіб приготування:
- Борошно змішати з сиром, додати яйце, сіль і цукор. Почати замішувати тісто, по столовій ложці додаючи молоко. Зібрати тісто в кулю і прибрати в холодильник приблизно на годину.
- Потім розкачати тісто і розподілити по листу.
- Приготувати штрейзель. Змішати борошно з цукром і сіллю. Влити тепле вершкове масло і перемішати до отримання крошки.
- Крохмаль розчинити в невеликій кількості холодного вишневого соку.
- Вишню покласти в сотейник, влити вишневий сік, додати цукор і корицю. Поставити на невеликий вогонь.
- Додати в сотейник крохмаль, довести до кипіння, потримати кілька хвилин і зняти з вогню. Дати охолонути.
- Розподілити вишневу суміш по тесту. Посипати крихтою і випікати при 200 ºС близько 30 хвилин (до золотистого кольору).
Корисна порада
Будьте обережні, використовуючи свіжу вишню і інші ягоди, в яких багато соку. Їх бажано змішати з ложкою крохмалю.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачне печиво з в'яленої вишнею . "Сьогодні" також писали, як приготувати шоколадний пиріг з вишнею .