Православний Великдень у 2020 році відзначатимуть 19 квітня . Якщо ви хочете приготувати класичну паску, візьміть на озброєння наш рецепт – з родзинками і цукатами.
Додавання алкоголю робить випічку пишною і довго не дає їй черствіти. Горілку можна замінити коньяком або ромом для аромату
Рецепт паски з цукатами
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 365 ккал на 100 г
Складові:
- 700 г пшеничного борошна
- 200 г молока
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла або маргарину
- 3 яєчних жовтки
- 10 г сухих дріжджів
- 20 г горілки
- 8 г солі
- 2 ваніліну
- 100 г родзинок
- 200 г цукатів
Дивіться відео, як спекти смачну паску на Великдень:
Спосіб приготування:
- Підігріти молоко, додати цукор, дріжджі, перемішати вінчиком, додати жовтки, перемішати.
- Ізюм обдати окропом, борошно змішати з сіллю і ваніллю. У молочну суміш покласти родзинки, цукати, горілку, борошно і замісити тісто.
- Розтопити масло (воно не повинно бути гарячим), влити в тісто, вимішувати його 10-20 хвилин, при закритих вікнах і ввімкненій плиті. Накрити тісто рушником, дати йому підійти в теплому місці.
- Змастити руки олією, прим'яти тісто, розкласти по формах і знову залишити, щоб воно підійшло в 2-3 рази.
- Дно форм попередньо покрити пергаментом, а стінки змастити соняшниковою олією.
- Духовку розігріти до 200-220 °С (для маленьких пасок) або до 160 ° С (для великих). Випікати перші 20-30 хвилин, другі – 40 хвилин.
- Після випікання треба дати пасці постояти деякий час у формі.
Як декорувати випічку
Покрити глазур'ю верх паски, прикрасити далі на свій смак.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, що готують на православний Великдень . Ми також розповідали, як зробити кольорову глазур для пасок .