I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як спекти смачний яблучний пиріг: кращі рецепти для домашнього чаювання

Рецепти солодких пирогів із яблуками

Якщо ви хочете спекти смачний яблучний пиріг до чаю, а класична шарлотка вже встигла вам набриднути, обов'язково візьміть на озброєння ідеї з нашої вибірки.

Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками:

Реклама

Ці пироги з яблуками готуються з доступних продуктів і вимагають не надто багато зусиль, але виходять приголомшливо смачними.

Читайте також:

Реклама

"Невидимий" яблучний пиріг

Яблучний пиріг-"невидимка"
Яблучний пиріг-"невидимка" / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 60 г борошна
  • 50-70 г цукру
  • 2 яйця
  • 10-15 г розпушувача
  • 90 мл молока
  • 1 ст.л. коньяку або рому
  • 1 ч.л. екстракту ванілі
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3 великих яблука

Для заливки:

  • 1 яйце
  • 50-80 г цукру
  • 2 ст.л. розтопленого вершкового масла
  • 3 ст.л. мигдальних пелюсток

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, розпушувач і цукор. Окремо збити яйця і влити в суху суміш.
  2. Додати молоко і розмішати.
  3. Додати ванільний екстракт, коньяк і рослинну олію. Перемішати віночком.
  4. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати тонкими пластинками.
  5. Фрукти викласти в тісто, перемішати.
  6. Форму застелити папером для випічки. Вилити тісто, розрівняти яблука зверху. Випікати в попередньо розігрітій до 200 °С духовці близько 25-30 хвилин, до золотистого кольору.
  7. Для заливки збити яйця з цукром до піни, додати вершкове масло і перемішати. Заливку вилити на гарячий пиріг, щедро посипати мигдальними пелюстками і знову відправити в духовку на 10-15 хвилин, щоб вона підрум'янилася.
  8. Готовий яблучний пиріг остудити у формі. Потім поставити на ніч у холодильник, щоб він добре охолов.

Яблучний пиріг до ранкової кави

Яблучний пиріг із корицею
Яблучний пиріг із корицею / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 чашка борошна
  • 1 ч.л. розпушувач
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 чашки цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • 6 ст.л. вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки молока
  • 1 велике очищене яблуко

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Змастити форму для випічки вершковим маслом.
  2. Перемішати в мисці борошно, розпушувач і сіль. В окремій невеликій мисці змішати 1/4 чашки цукру з корицею, відкласти в сторону.
  3. Міксером збити масло з залишиленою 1/4 склянки цукру. Продовжуючи збивати, додати яйце. Всипати борошняну суміш у три прийоми, чергуючи з молоком і ретельно перемішуючи після кожної нової порції.
  4. Вилити половину тіста на дно форми для випічки. Викласти шматочки яблук на тісто, посипати корицею і цукром. Вилити решту тіста на яблука.
  5. Посипати корицею і цукром. Випікати пиріг протягом 25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Подавати разом з чорною кавою на сніданок.

Яблучний пиріг зі сметаною заливкою

Пиріг із яблуками і сметаною
Пиріг із яблуками і сметаною

Складові:

Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 90 г вершкового масла кімнатної температури
  • 40 г цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 500 г яблук
  • 200 г сметани
  • 75 г цукру
  • 5 г ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. з гіркою кукурудзяного крохмалю
  • Трохи меленої кориці для посипання

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти для тіста, замісити. Згорнути готове тісто в кулю і поставити в холодильник на півгодини. Розігріти духовку до 180 °С.
  2. Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати тонкими скибочками. Тісто викласти в форму 24 см, сформувати бортики. Розкласти зверху шматочки яблук і поставити в духовку, поки готується начинка.
  3. Для начинки перемішати сметану, цукор, ваніль, яйця і крохмаль. Вилити зверху на тісто. Запікати ще близько 40 хвилин, поки заливка не загусне, а тісто не стане золотистим. Готовий пиріг присипати меленою корицею і остудити в холодильнику.

Німецький яблучний пиріг від Марти Стюарт

Яблучний пиріг від Марти Стюарт
Яблучний пиріг від Марти Стюарт

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 чашка борошна
  • 1 1/2 чайні ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка крупної солі
  • 8 столових ложок (113 г) несолоного масла, м'якого
  • 1 1/3 склянки цукру
  • 2 великих яйця, злегка збитих
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • Сік половини лимона
  • 3-4 яблука

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Змастити маслом квадратну форму для випічки зі стороною 20 см.
  2. У маленькій мисці перемішати борошно, розпушувач і сіль. У середній мисці збити масло і 1 склянку цукру. Додати яйця і ваніль, потім всипати борошняну суміш, перемішати. Викласти тісто в підготовлену форму.
  3. У маленькій мисці змішати 1/3 склянки цукру з корицею. Вичавити лимонний сік в миску. Яблука почистити і нарізати скибочками. Перемішати яблука з цукром і корицею, викласти зверху на тісто.
  4. Випікати пиріг протягом 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

Яблучний пиріг з безе і горіхами

Пиріг із яблуками і збитими вершками
Пиріг із яблуками і збитими вершками

Складові:

Для тіста:

  • 100 г масла
  • 50 г цукрової пудри
  • 2 жовтки
  • 200 г борошна
  • 2 ст.л. молока

Для начинки:

  • 2 великих яблука
  • 2 білки
  • 50 г цукру
  • 2 ст.л. мелених горіхів

Спосіб приготування:

  1. Для тіста розм'якшене масло з'єднати з цукровою пудрою і додати жовтки. Збити в однорідний крем.
  2. Додати борошно і розтерти в крихту. Якщо потрібно, додати 2 ст. л. молока і замісити тісто. Воно повинно вийти гладким і м'яким. Розкачати на добре посипаній борошном поверхні і перекласти у форму або на деко. Наколоти виделкою і поставити в холодильник на півгодини.
  3. На охолодженому тісті розкласти два великих, нарізаних тонкими часточками яблука і поставити в духовку при 200 ºС на 20 хвилин.
  4. Збити білки в щільну масу, всипати цукор і збивати ще декілька хвилин, щоб маса стала щільною і блискучою. Додати мелені горіхи, перемішати.
  5. На гарячий пиріг намазати безе, залишивши посередині отвір для виходу пари, і запікати при 120 ºС близько години.

Як вибрати яблука для пирога

Кращим сортом яблук для використання в кулінарії вважається Антонівка. Ці великі світло-зелені яблука мають сильний аромат, кислий смак і щільну м'якоть. На жаль, Антонівку можна купити далеко не скрізь, але для яблучних пирогів підійдуть і інші сорти яблук, наприклад Симиренка або Гренні Сміт.

Слід тільки враховувати, що шкірка у цих зелених яблук з кислим смаком досить товста, тому для приготування начинки краще використовувати очищені плоди. Для приготування випічки підійдуть також сорти Слава Переможцям, Цинамонові і Джонаголд.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг із шоколадом і горіхами. "Сегодня" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти