Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як спекти заливний пиріг зі шпинатом і сиром

Рецепт несолодкого пирога з зеленню і сиром

Пиріг зі шпинатом і сиром
Пиріг зі шпинатом і сиром
Фото: Pinterest

Заливний пиріг зі шпинатом виходить ніжним і соковитим. Він хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Для цього пирога не потрібно замішувати і розгортати тісто, тому він готується швидше і простіше.

Дивіться відео, як спекти несолодкий пиріг для сніданку:

Сир можна взяти будь-який: твердий, адигейський, бринзу або фету. А замість шпинату використовувати іншу свіжу зелень: петрушку, кріп, зелену цибулю, мангольд, кінзу.

Заливний пиріг зі шпинатом і сиром

Час приготування:

  • 1 годину

калорійність:

  • 285 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 великих пучки свіжого шпинату
  • 200-300 г сиру
  • 2-3 яйця
  • 200 г нежирних вершків або молока
  • 2 ст.л. борошна
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити, нарізати і залити окропом на кілька хвилин. Злити воду, охолодити і віджати. Якщо ви використовуєте заморожений, то його просто розморозити, віджати рідину і нарізати.
  2. Сир натерти на крупній тертці або розкришити. Змішати зі шпинатом, трохи посолити при необхідності.
  3. В окремій мисці збити віночком яйця з вершками, додати борошно, сіль і перець.
  4. Форму змастити маслом або застелити змащеним папером для випічки. Викласти сирно-шпинатну масу. Залити рідким тістом.
  5. Відправити в розігріту до 180°С духовку на 35-40 хвилин.

Чому потрібно включити шпинат у своє меню

Шпинат здатний запобігти онкозахворюванню, добре зміцнює серце, бореться із зайвою вагою, мігренню і зберігає в собі таємницю афродизиака. У шпинаті унікальна кількість вітаміну К, багато вітаміну А, марганцю, магнію, фолієвої кислоти, вітаміну С, рибофлавіну, заліза.

Дієтологи рекомендують їсти шпинат, який пройшов термічну обробку: в сирому занадто багато щавлевої кислоти, і потрібно мати добре здоров'я, щоб їсти його сирим постійно (сирим їдять тільки молодий шпинат).

При покупці шпинату звертайте увагу на колір листя – вони повинні бути яскраво-зеленими. Не використовуйте зів'ялий шпинат, а куплений готуйте відразу (зірваний, він занадто швидко втрачає свої корисні речовини і смак).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пиріг зі шпинатом і бринзою від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом слойок зі шпинатом і сиром від Даші Малахової.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів