2019 року православні християни відзначатимуть Великдень 28 квітня. Згідно з церковним статутом, великодні паски слід пекти напередодні свята – в Чистий четвер або Велику суботу.
Щоб продовжити свіжість пасок і надовго зберегти їх м'якими і смачними, досить виконати кілька простих рекомендацій.
Як зробити так, щоб великодні паски не черствіли
- Замішуйте тісто на свіжих пресованих дріжджах. При використанні сухих дріжджів паски швидше черствіють.
- Готуйте паски в декоративних паперових формочках – щільний папір допоможе зберегти випічку м'якою. Додатково захищає паски шар глазурі. Тому якщо ви спекли паски в четвер або суботу, досить прикрити їх рушником і прибрати в прохолодне місце.
- Ніколи не кладіть у поліетиленовий пакет гарячі або теплі паски – обов'язково остудіть їх протягом 4-5 годин. Якщо упакувати ще теплу випічку, на стінках пакета з'явиться конденсат, і паски швидко запліснявіють.
- Перевірений варіант, який годиться не тільки для пасок, але і для пиріжків і хліба, – загорнути випічку в чисті рушники, покласти в емальовану каструлю і накрити кришкою.
- А якщо ви загорнете паски в марлю, просочену ромом і коньяком, відправите в поліетиленовий пакет і поставите на холод, вони залишаться свіжими протягом 1-2 тижнів, і придбають приємний аромат.
- Додайте до тіста сир – він продовжує термін придатності пасок.
Нагадаємо, на Великдень можна зробити красиві вироби своїми руками.
Дивіться відео, як пофарбувати яйця на Великдень: