I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як правильно їсти устриці: інструкція від експерта з етикету

Чи потрібно жувати устрицю і чи можна підштовхувати її до рота пальцем – експерт з етикету дала розгорнуту відповідь

Верткі та неслухняні устриці. Здавалося б, про те, як їх їсти, вже написано-перенаписано. І що не можна тиснути на молюск зубами, а тільки ковтати залпом, що проштовхувати її до рота можна тільки за допомогою губ, у крайньому разі, виделкою, і що обов'язково перед споживанням треба капнути на устрицю соком лимона. Але нам вдалося з'ясувати, що багато хто глибоко помиляються, коли кажуть – я вмію їсти устриці. Разом з експертом ділового та світського етикету Юлією Юдіною дізнаємося всі тонкощі.

Фото: Юлія Юдіна, експерт світського і ділового етикету

Отже, ресторан. Перед нами красиво лежать устриці на льоду в парі зі скибочками лимона. На столі – тарілка, двозубчаста виделка, соус.

Реклама

До речі, до кінця 19 століття устрична виделка стала обов'язковим столовим прибором, з'їсти без якого устрицю вважалося непристойним. Зараз її роль допоміжна: вона використовується для того, щоб відокремити молюск від стінки мушлі.

Зазвичай у закладах устриць подають уже розкритими і відокремленими від мушель, нам залишається просто їсти.

Реклама

Інструкція для новачків

Якщо ви збираєтеся зайти до ресторану та вперше спробувати устриці, то їх зазвичай замовляють по 6 на кожного. Усе-таки цей продукт вимагає підготовки, ще не відомо, як організм відреагує на перший устричний раз. Тому й утрицю вибирайте найменшу.

Фото: Іnstagram/oysters

Щодо сприскування устриці лимоном або декількома краплями соусу, то експерти одностайні – дебютна ваша устриця має бути "оголеною, без лимона та соусів".

План дій

  • Покладіть устрицю на тарілку, ви ж не хочете, щоб природний сік лився з мушлі на руки і на вашу сукню? Устриця підрізається ножем, а устричною виделкою підтягуємо молюска і відправляємо до рота
  • Коли устриця вже підрізана і коли "випивати" сік разом з устрицею немає можливості за умовами прийому, вона з'їдається. Сік у такому разі буде можливим випити лише в частині аперитивного прийому
  • Перед поїданням вичавіть на неї лимон або капніть соусом, який стоїть на столі

P.S.

Реклама

Якщо ж вам довелося сидіти за одним столом зі справжніми цінителями устриць, то от вам слова, якими вони люблять перекидатися під час поїдання молюсків.

Про смак: солона устриця, солодкувата, з динним або металевим присмаком

Про текстуру: тверда, масляниста, м'яка

Наступного разу ми розповімо вам про те, як правильно їсти інжир.

А раніше ми писали про те, як правильно за етикетом їсти креветки, а також про рекомендації, як правильно їсти суші.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти