I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати шампіньйони на багатті: інструкція і 3 рецепти маринадів

Щоб отримати справді соковиті гриби, їх треба попередньо замаринувати

Це один з найкращих гарнірів до шашлику, і неважливо, з якого м'яса він приготовлений. Смажені на багатті гриби готуються швидко й легко. Але іноді буває так, що вони виходять сухими, втрачаючи соковитість у процесі приготування. Це означає, що було припущено серйозних помилок. Отже, як правильно приготувати шампіньйони на багатті або вугіллі – дізнаємося нижче.

Що треба знати, перед тим, як почати смажити шампіньйони на багатті

Реклама
  1. Вибирайте цілісні, без пошкоджень гриби. Бажано практично однакового розміру. Ідеальні для такого способу приготування – великі чи середні печериці.
  2. Вибирайте плоскі шампури. На них гриби не провертатимуться під час приготування.
  3. Щоби печериці не втрачали вологу і не пересихали, їх необхідно попередньо замаринувати впродовж години або 30 хвилин в оливковій олії. Так сік у процесі запікання не зникне.

Як правильно замаринувати печериці для смаження на багатті

Як приготувати печериці на багатті
Як приготувати печериці на багатті

Реклама
  1. Гриби помити і обсушити. Можна просто очистити їх від залишків землі вологою серветкою. Потім змішати всі інгредієнти для маринаду.
  2. Залити гриби отриманою сумішшю, добре перемішати і поставити в холодильник на годину.
  3. Шашлик із шампіньйонів готують на шампурах або, якщо дозволяє їхній розмір, на решітці.
  4. Запікають печериці на мангалі від 5 до 15 хвилин залежно від розміру, періодично змащуючи маринадом. Головне – не дати грибам пересохнути.

Маринади для печериць

Варіант 1: Маринад для грибів з гірчицею і базиліком

  • 500 г свіжих печериць
  • 50 г сметани
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 0,5 ч. л. меленого коріандру
  • 0,5 ч. л. базиліка сушеного
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Варіант 2: Маринад для грибів з італійськими травами і лимоном

Реклама
  • 500 г свіжих печериць
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 щіпка крупної солі
  • 1 ч. л. італійських трав
  • 1 гілочка чебрецю
  • 0,5 шт. лимона

Варіант 3: Маринад з часником і пряними травами

  • 2 гілочки петрушки
  • 5 шматочків часнику
  • 100 мл оливкової олії
  • Розмарин
  • Перець чорний (молотий)
  • Сіль
  • 500 г печериць

Тут знайдете 5 рецептів маринаду для шашлику.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти