У холодильнику варений рис стає жорстким, сухим і липким. Але є кілька швидких способів "реанімувати" рис, щоб він став знов смачним, як на день приготування. Незалежно від обраного методу, масло і невелика кількість рідини – універсальні інгредієнти, які допоможуть вареному рису повернути його текстуру.
Розігрійте рис в мікрохвильовій печі : в кожну миску рису додайте кілька столових ложок бульйону або води. Накрийте харчовою плівкою або тарілкою, щоб створити парниковий ефект.
Обсмажте рис на плиті : в сковороді з товстим дном розігрійте рослинне або вершкове масло. Додайте рис і обсмажте, розбиваючи грудочки лопаткою, щоб кожна рісинка покрилася маслом.
Розігрійте рис в каструлі : складіть рис в сотейник, додайте кілька столових ложок олії і трохи бульйону або води. Накрийте каструлю і нагрівайте рис на слабкому вогні. Періодично помішуйте, поки рис не прогріється повністю.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фірмового плову від телеведучого Олексія Суханова. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати рис для суші та ролів.
Дивіться відео, як відрізнити пластиковий рис від сьогодення: