I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як правильно тушкувати м'ясо: ТОП-5 рецептів для вечері

Кращі рецепти тушкованого м'яса з фото
Тушковане м'ясо
Тушковане м'ясо

Тушковане м'ясо – прекрасний варіант для зимової вечері. Для тушкування найчастіше використовують свинину, яловичину та птицю. Чудовим доповненням до м'яса стануть різні овочі, а в якості заправки можна взяти вершки або томатну пасту.

Дивіться відео, як приготувати тушковану яловичину по-бургундськи:

Реклама

Читайте також:

Гуляш з телятини по-угорськи

Венгерський гуляш з телятини
Венгерський гуляш з телятини

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • Телятина – 800 г
  • Окріп – 150-200 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ріпчаста цибулю – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чилі – 1/3 стручка
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Розігріти на середньому вогні велику глибоку сковороду, розтопити в ній вершкове масло.
  2. Очистити від лушпиння та дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Відправити його на сковороду і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору.
  3. Додати до цибулі паприку і часник, пропущений через прес.
  4. Лимон натерти на дрібній тертці – отриману цедру додати до цибулі і часнику. Туди ж вичавити сік з лимона. Продовжити обсмажувати.
  5. Налити в сковороду окріп і додати томатну пасту. Отриманий соус добре перемішати.
  6. Телятину нарізати шматочками середнього розміру і викласти в соус. Якщо потрібно – додати окріп, щоб соус повністю покрив м'ясо. Посолити і тушкувати під кришкою протягом години.
  7. У мисочці змішати сметану з борошном і додати до м'яса. Туди ж відправити лавровий лист і дрібно нарізаний перець чилі. Тушкувати ще 20-30 хвилин.

Тушковане м'ясо в мультиварці з овочами

Палео-дієта рекомендує їсти м'ясо, рибу, овочі і фрукти
Палео-дієта рекомендує їсти м'ясо, рибу, овочі і фрукти

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 400-600 г свинячої вирізки
  • 2-3 моркви
  • 3 цибулини
  • 2 солодких перці
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2-3 ст. л. кисло-солодкого кетчупу
  • 1/2 склянки олії
  • 1 стакан води
  • Сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Нарізати свинячу вирізку кубиками.
  2. Часник пропустити через прес, розтерти з сіллю і перцем, змішати з маслом і залити отриманим маринадом м'ясо, добре перемішати. Залишити на півгодини.
  3. Розігріти сковороду або чашу мультиварки в режимі "Випічка" і обсмажити шматки м'яса до рум'яної скоринки. Олії не додавати, досить маринаду з м'яса.
  4. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями, моркву розрізати впоперек на три-чотири частини і кожну нарізати великими брусочками вздовж серцевини, солодкий перець очистити і нарізати соломкою.
  5. На дно чаші укласти шар м'яса, на нього викласти половину цибулі, всі овочі, потім на овочі укласти м'ясо, що залишилося, засипати цибулею, додати кетчуп і залити все водою.
  6. Посолити, закрити кришку і встановити режим "Тушкування" на півтори-дві години.

Ірландське рагу з яловичини

Ірландське рагу
Ірландське рагу

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1,5 кг м'яса
  • 1,5 картоплі
  • 6 зубців часнику
  • 400 мл темного пива
  • 3 склянки бульйону
  • 300 г консервованих томатів
  • 100 г кореня селери
  • 2 цибулини
  • 1 ст. ложка цукру
  • 2 ст. ложки чебрецю
  • Трохи вустерського соусу
  • 2 лаврові листки
  • 50 г оливкової олії
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 морквини
  • Перець
  • Сіль
  • 2 ст. ложки петрушки

Спосіб приготування:

  1. Помийте м'ясо, обсушити, наріжте його невеликими шматками. Обсмажте на розігрітій сковороді невеликими порціями. Окремо посмажте моркву, цибуля, корінь селери.
  2. Коли овочі стануть м'яким, покладіть консервовані томати, подрібнені зубки часнику, чебрець, влийте вустерський соус. Додайте шматочки м'яса, влийте гарячі пиво і бульйон.
  3. Поперчіть, посоліть, всипте цукор, покладіть лавровий лист. Гасіть рагу на маленькому вогні одну-півтори години. В кінці додайте обсмажену картоплю, зелень.

М'ясне печеня з білими грибами

Лимонний сік зробить яловичину м'якше
Лимонний сік зробить яловичину м'якше

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г філе яловичини
  • 500 г білих грибів
  • 5-6 цибулин шалот
  • 200-250 мл м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. борошна
  • Рослинна олія
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, обсушить і нарізати великими кубиками.
  2. Лук-шалот розрізати уздовж на четвертинки.
  3. Гриби добре промити, почистити і крупно нарізати.
  4. Шалот обсмажити на олії до золотистого кольору, близько п'яти хвилин.
  5. Цибулю перекласти в миску, на сковороду додати ще трохи олії, якщо необхідно, обсмажити яловичину по три-чотири хвилини з кожного боку.
  6. Перекласти м'ясо до цибулі, а на сковороду відправити гриби. Обсмажити їх в маслі, що залишилося 10-15 хвилин на середньому вогні.
  7. В самому кінці всипати борошно і добре перемішати.
  8. Влити бульйон і ще раз добре перемішати.
  9. Повернути на сковороду цибулю і яловичину, додати спеції і тушкувати все разом ще 5-10 хвилин.

Свинина з овочами на сковороді

Тушкована свинина з овочами і яблучним соком
Тушкована свинина з овочами і яблучним соком

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 1 цибулина
  • 2 стебла селери
  • 1 морква
  • 2 склянки свіжого яблучного соку
  • 1 стакан м'ясного бульйону
  • Рослинна олія – для обсмажування
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 1 лавровий лист
  • 2 запашних перці
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити і обсушити. Нарізати кубиками зі стороною 3-4 см, посипати сіллю і перцем.
  2. Обсмажити в гарячому рослинному маслі до золотистого кольору.
  3. Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими кубиками. Селера розрізати на шматочки товщиною не більше 5 мм.
  4. Додати овочі до м'яса і готувати, поки цибуля не стане прозорим.
  5. Влити яблучний сік, довести до кипіння. Потім додати бульйон, ще раз довести до кипіння.
  6. Залишити нудитися на слабкому вогні під прочиненими кришкою протягом години. Соус повинен увариться і стати густішим.
  7. За 15-20 хвилин до готовності додати пряні трави і перець горошком.
  8. Дістати лавровий лист, чебрець і і запашний перець з готового блюда.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини . Крім цього, "Сьогодні" писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи під кришечкою з тіста.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти