Броколі – найближча родичка цвітної капусти . Вона містить багато вітамінів, мінералів, клітковини і антиоксидантів. Так що якщо ви хочете зробити свій раціон здоровіше, обов'язково включите броколі в своє меню.
Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:
Готувати броколі можна багатьма способами, але краще варити або готувати на пару. Це допоможе зберегти не тільки хрустку текстуру і колір овоча, але і корисні речовини, які в ньому містяться.
Як варити свіжу брокколі
Довести до кипіння воду з невеликою кількістю солі. Броколі помити і розібрати на суцвіття. Потім кинути в окріп і варити п'ять хвилин. Після цього обдати крижаною водою, щоб капуста зберегла свій яскраво-зелений колір.
Як варити заморожену броколі
Якщо ви вирішили відварити заморожену броколі, то для цього буде потрібно 10-12 хвилин (без попередньої розморозки). Мультиварка приготує свіжу броколі всього за 5 хвилин, а на заморожений качан піде близько 10 хвилин.
Куди додати варену броколі
Суцвіття брокколі можна їсти просто так або разом з соусами діп, додавати в супи, рагу і пасту. З броколі виходять відмінні начинки для пирогів і запіканок, салати, соуси. Особливо смачним виходить суп-пюре з брокколі – яскраво-зеленого кольору, ароматний, з дуже свіжим смаком. Подавайте такий суп з грінками або смаженим беконом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фаршированої картоплі з брокколі .