Помідори на зиму

Замість хліба

Холодний суп

Штрудель із вишнею

Смачно та недорого

Сендвіч Відьмака

Як правильно варити булгур на плиті (фото)

Він добре поєднується практично з усім. Крупу треба добре промити та варити у воді в пропорції 1:2. Смачніше, якщо попередньо булгур обсмажити

Булгур – одна з найвідоміших круп у всьому світі і дуже багато хто вибирає його для вечері. Він добре поєднується з м'ясом, рибою, куркою та овочами. З нього готують різноманітні салати та закуски.

І щоби булгур був розсипчастим, його слід попередньо обсмажити на олії або вершковому маслі й потім залити водою.

Реклама

Подробиці щодо приготування булгуру на плиті й на воді читайте нижче.

Як зварити розсипчастий булгур на воді

Булгур на плиті
Булгур на плиті

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 склянка булгуру;
  • 2 склянки води;
  • 2 ст. л. олії або вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі без гірки.

Як приготувати:

  1. На дно каструлі з товстим дном налийте олію, нагрійте її.
  2. Викладіть булгур.
  3. Помішуючи, обсмажте його до легкого горіхового аромату 2 хвилини.
  4. Повільно залийте обсмажений булгур окропом. Посоліть за смаком і перемішайте.
  5. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і варіть близько 20-30 хвилин.

Як зварити булгур із замочуванням і без нього – читайте в цьому матеріялі.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Реклама на segodnya.ua Реклама
Кулінарний гороскоп
Яке ти варення за знаком зодіаку?
Абрикосове
Абрикосове
Малинове
Малинове
Нектаринове
Нектаринове
Апельсинове
Апельсинове
1 /2
Дізнатися
Робите заготівлі на зиму?
Рецепти
Підтримуй водний баланс
Скільки потрібно випити води за добу?
Розрахувати
Кількість рідини:
Тримай себе у формі
Перевір індекс маси тіла
Розрахувати
Ваш ІМТ

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти