Головна Сьогодні

Як правильно варити картоплю: різні способи приготування

Існують різні способи варіння картоплі

Незважаючи на простоту завдання, багато хто не знає, як правильно варити картоплю , щоб вона вийшла смачною і розсипчастою.

Для початку вам слід очистити бульби і вирізати потемнілі місця. Якщо потрібно, розрізати кожну картоплину на кілька частин.

Варена картопля
Варена картопля
Фото: freepik.com

З моменту закипання води цілі бульби варять 25 хвилин, а порізані – 15-20 хвилин. Для додаткового аромату можна покласти в воду часник, лавровий лист, спеції. Готовність перевірити виделкою або ножем – картоплини повинні легко протикати. Потім злити воду.

Можна подавати, за бажанням додавши вершкове масло і нарізану зелень.

Як варити картоплю для пюре

Картопляне пюре з м'ясом
Картопляне пюре з м'ясом
Фото: Depositphotos

Складові:

  • 1 кг крахмалистого картоплі
  • 1/2 чашки теплого молока
  • 1-2 ч.л. крупної солі
  • 2 ст. л. вершкового масла

Дивіться відео, як вибрати хорошу картоплю:

Спосіб приготування:

  1. Помийте і почистіть картоплю, розріжте ї на середні шматки. Це гарантує, що картопля звариться швидше.
  2. Покладіть шматочки картоплі у велику каструлю і залийте холодною водою. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
  3. Як тільки вода закипить, додайте сіль. Зменшіть вогонь і варіть протягом 15-18 хвилин, поки картопля не стане м'якою.
  4. Відкиньте картоплю на друшляк і поверніть її назад в каструлю. Додайте тепле молоко і вершкове масло кімнатної температури.
  5. Візьміть картопляний прес і розімніть все в пюре. Не використовуйте блендер або міксер – це зробить страву клейкою і несмачною.
  6. Картопляне пюре готове! Ви можете додати в нього ще трохи олії, тертий сир, мелений перець або рубану зелень.

Як варити картоплю в мундирі

Картоплю можна варити в шкірці
Картоплю можна варити в шкірці
Фото: Unsplash

Щоб картопля приготувалася рівномірно, варто підібрати бульби одного розміру. Добре промити зі щіткою, проколоти зубочисткою, щоб не полопалися при готуванні.

Залити холодною водою, посолити, поставити на великий вогонь. Коли картопля закипить, зменшити нагрів. Час приготування картоплі в "мундирі" від 25 до 30 хвилин.

Готовність бульб легко перевірити. Проколоти їх ножем, якщо овочі м'які, злити воду. Почекати, щоб картопля охолола і можна чистити від шкірки.

Таким же чином можна варити молоду картоплю, за необхідності скоротивши час приготування.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати картоплю з салом на мангалі , а також ділилися порадами, як легко почистити молоду картоплю .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти