На перший погляд, варити кашу дуже просто: потрібні вода або молоко, крупа, спеції за смаком. Однак для кожної каші існують свої тонкощі приготування. Деякі потрібно промивати, як рис і гречку, а деякі попередньо замочувати, як перловку.
Як правило, спосіб варіння круп вказано на упаковках, але основні правила приготування існують для кожної конкретної каші. У нашій статті ми розглянемо найпопулярніші види круп.
Як правильно варити каші
- Гречана крупа: 1 стакан крупи на 2 склянки води, довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
- Пшенична крупа: 1 стакан крупи на 3 склянки води, довести до кипіння і варити 30 хвилин.
- Пшоно: 1 стакан крупи на 3 склянки води, довести до кипіння і варити 45 хвилин.
- Манна крупа: 1-2 ст.л. на 1 склянку молока. Поступово насипати в гарячу рідину. Варити 4 хвилини, помішуючи.
Читайте також:
- Кукурудзяна крупа: 500 г крупи на 1 л води. Насипати поступово в гарячу рідину і варити 20-30 хвилин.
- Перлова крупа: 1 стакан крупи на 2 склянки води. Довести до кипіння і варити 1 годину.
- Мал : 1 стакан крупи на 1.5-2 склянки води. Довести до кипіння і варити 15-20 хвилин.
- Вівсяні пластівці: 1.5 склянки пластівців на 1 л води, довести до кипіння і варити 4 хвилини.
Найкращим посудом для варіння каш є каструлі з товстим дном і стінками. Для рису або манки потрібно взяти маленьку каструльку, а ось для перловки – велику.
Дивіться відео, як зберігати різні види крупи:
Сіль краще додавати в готову кашу, як і молоко, вершки і цукор. А щоб каша стала ще смачнішою, треба дати їй постояти після варіння хвилин 10-15 в теплому місці.
Нагадаємо, раніше ми писали, як правильно варити булгур. Крім цього, ми ділилися секретами приготування гречки.