Горох – один з найдавніших представників сімейства бобових. Його батьківщиною є Індія, звідки він спочатку потрапив до Китаю, а потім був завезений в Західну Європу.
Сезон молодого горошку триває з квітня по липень. Його можна їсти просто так, додавати в гарячі закуски, рагу, супи або суфле, а також запікати в сирі. Для багатьох рецептів зелений горошок слід попередньо відварити.
Як варити зелений горох в стручках
- Стручки молодого зеленого горошку промити і зрізати кінчики.
- Налити в каструлю холодної води, викласти стручки і залишити постояти на годину.
- В окремій каструлі закип'ятити воду, підсолити з розрахунку чайна ложка солі на 3 склянки води і опустити в неї вимочені стручки.
- Готувати на сильному вогні до м'якості.
- Відварені стручки гороху відкинути на друшляк, дати рідині стекти. Обдати горох холодною водою.
Як варити лущений зелений горох
- Витягти горошини з стручків. Жовті і зморщені боби викинути.
- Наповнити каструлю на 2/3 об'єму холодною водою і довести до кипіння. Додати сіль і соду з розрахунку 1 чайна ложка солі і 1/2 чайної ложки соди на 3 склянки води.
- Засипати зелений горошок в окріп, накрити каструлю кришкою і варити на сильному вогні до готовності, від 5 до 10 хвилин. Чим молодше горошок, тим він м'якше і швидше вариться.
- Варений зелений горошок відкинути на друшляк і промити холодною водою.
Дивіться відео, як приготувати ризото з зеленим горошком:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом крем-супу з зеленого горошку, а також розповідали, як приготувати печеню з курки, картоплі і зеленого горошку .