Головна Сьогодні

Як правильно заморозити смажені баклажани

Смажені овочі залишаться смачними і збережуться надовго

Заморожування – це відмінна можливість насолоджуватися смаком фруктів, ягід і овочів у будь-яку пору року. Але баклажани вимагають особливої уваги в процесі заморозки.

Баклажани заморожують на зиму у різному вигляді: цілими і нарізаними, бланшованими, смаженими, тушкованими і запеченими. А ось сирі баклажани морозити не варто, інакше вони будуть гірчити.

Якщо ви хочете заготовити смажені овочі, знайте, що їх можна нарізати по-різному: кружечками, кубиками або пластинками.

Як заморозити смажені баклажани кружечками

Заморожені баклажани кружечками
Заморожені баклажани кружечками
Фото: Depositphotos

Баклажани помийте і наріжте кружальцями. Товщина повинна бути не більше 7 мм. Якщо вам попалися гіркі овочі, посипте їх сіллю і залиште на півгодини. Потім промийте та висушіть.

Смажте на середньому вогні з рослинною олією по кілька хвилин з кожного боку, щоб баклажани підрум'янились. Перекладіть обсмажені овочі на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Потім викладіть баклажани на тацю або деко і відправте в морозильну камеру на кілька годин. Розсортуйте шматочки овочів в пакети або лотки і зберігайте в морозилці.

Як заморозити смажені баклажани кубиками

Заморожені баклажани кубиками
Заморожені баклажани кубиками
Фото: Depositphotos

Розігрійте трохи олії, викладіть нарізані кубиками баклажани і смажте до готовності, час від часу помішуючи. Солити і перчити їх не обов'язково.

Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани:

Дайте повністю охолонути овочам. Перекладіть баклажани в контейнер або пакет для зберігання в морозильній камері.

Як заморозити смажені баклажани пластинками

Заморожені баклажани пластинками
Заморожені баклажани пластинками
Фото: Depositphotos

Помийте баклажани і наріжте їх пластинами. Перед смаженням посоліть шматочки, щоб позбутися небажаної гіркоти. Злийте темний сік, промийте баклажани і просушіть рушником.

Потім обсмажте на сковороді з двох сторін, додавши соняшникову олію. Викладіть пластинки на папір, щоб вбрався зайвий жир.

Коли баклажани охолонуть, перекладіть їх на деко або на тацю. Якщо ви будете робити кілька шарів, накривайте кожен харчовою плівкою.

Відправте в морозилку на кілька годин, потім розкладіть по пакетах.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами ікри з баклажанів . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати тушковані баклажани з овочами .

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти