Мигдаль буває декількох видів. Розрізняють гіркий (застосовується тільки в технічних цілях) і солодкий горіх. Другий вид використовується кулінарами всього світу: його додають в салати, овочеві страви, супи, соуси і випічку. Любителі пива не відмовляться похрумтіти смачними горішками з додаванням солі, які стануть відмінною закускою до алкогольного напою.
Як правильно смажити мигдаль
Якщо горіх обсмажити, він набуває особливого смаку. Зробити це можна і самостійно в домашніх умовах. Мигдаль смажать на сковороді, в духовці та мікрохвильовій печі. Від природи горіх покритий плівкою коричневого кольору, яку перед початком готування необхідно видалити. З цим добре впорається гаряча вода: необхідно залити горіхи окропом і дати постояти, щоб він трохи охолов, потім облити холодною водою і при необхідності ще раз залити окропом. Після цього шкірка досить легко зніметься з горіхів. Очищений мигдаль просушують, потім беруться до приготування.
- При обсмажуванні на плиті мигдаль насипають тонким шаром в суху пательню і, постійно помішуючи, прогрівають, поки не зміниться колір горіха (від золотистого до бежевого). Потрібно врахувати, що після зняття з вогню горіх ще буде доходити і стане більш темним.
- У духовці горіхи готуються при температурі 250°С близько 15 хвилин: їх необхідно насипати на сухе деко в один шар і під час смаження пару разів добре перемішати.
- Для обсмажування у мікрохвильовці буде достатньо 4-5 хвилин, при цьому горіхи слід періодично перемішувати, щоб вони присмажилися рівномірно.
- Не варто обсмажувати занадто багато горіхів разом, зробіть це за кілька підходів. Горіхи потрібно розподіляти тонким шаром по пательні або деку. Тільки тоді можна отримати повністю обсмажений продукт.
Мигдаль вживають як в солоному, так і в солодкому вигляді.
Для солоних горішків, які відмінно підійдуть до пива, буде потрібно:
- 300 г сирого мигдалю
- 2 ч. л. солі
- 100 г оливкової олії
Як приготувати:
- Горіх насипте в глибоку чашку і повністю залийте його окропом на 3-5 хвилин.
- Після закінчення часу злийте воду і очистіть мигдаль від шкірки. Він повинен добре обсохнути.
- У сковороду влийте оливкову олію, додайте горіхи, підсмажте їх, постійно помішуючи, близько 4 хвилин (до появи золотистого кольору).
- Коли мигдаль готовий, відкиньте його на друшляк, щоб позбутися від надлишків олії. З цією ж метою можна викласти закуску на паперову серветку.
- Поки горіхи гарячі, посипте їх сіллю і перемішайте.
- Вживати горіхи слід в охолодженому вигляді.
Щоб приготувати солодкий мигдаль, вам буде потрібно:
- 300 г горіхів
- 100 г цукру
- 1 ч. л. кориці
- 2 ст. л. води
- 0,5 ч. л. солі
Як приготувати:
- У пательні змішайте всі інгредієнти крім мигдалю і підігрівайте їх на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться.
- Після цього в солодкий сироп додайте горіхи.
- При регулярному помішуванні обсмажуйте солодку страву близько 5 хвилин.
- Готовий мигдаль в карамелі викладіть на пергаментний папір і дайте горіхам охолонути.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати мигдальне молоко. Сайт "Сегодня" також розповідав, чому корисно їсти волоські горіхи.
Дивіться відео, як приготувати смачне варення з волоських горіхів :