Апельсиновий заварний крем виходить ніжним, ароматним і дуже смачним. Його можна подати і як самостійну страву, і як основу для інших десертів.
Дивіться відео, як приготувати тістечка з апельсиново-лимонною начинкою:
Зберігатися крем може кілька днів, тільки перекладіть його в суху і чисту, попередньо стерилізовану баночку.
Заварний апельсиновий крем
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 176 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 230 г апельсинового соку
- Цедра 2-х апельсинів
- 75 г цукру
- 3 яйця
- 2 жовтки
- 25 г крохмалю
- 185 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Перемішати цукор і крохмаль.
- Яйця і жовтки змішати з цукром і крохмалем. Перемішати вінчиком, але не збивати.
- Апельсиновий сік нагріти з цедрою. Влити яєчну суміш, добре перемішати. Поставити на вогонь, весь час помішуючи, довести до кипіння, проварити 1-2 хвилини. Зняти з вогню.
- Процідити через сито.
- Накрити харчовою плівкою в контакт і охолодити в холодильнику.
- Додати частинами вершкове масло, кожен раз дуже добре збиваючи після додавання.
З чим їсти апельсиновий заварний крем
Заварний крем з апельсиновим смаком можна викласти в стаканчики, а можна в випечену основу для тарту. Або прошарувати їм коржі торта, додати в начинку еклерів або булочок.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати португальські тістечка з заварним кремом . "Сьогодні" також ділилися рецептом тарта з ягодами і заварним кремом від Тетяни Литвинової.