Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати бігос з м'ясом і сосисками в мультиварці

Рецепт тушкованої капусти по-польськи

Рецептів бігосу, як рецептів борщу і плову, мільйон. Ми пропонуємо зробити його зі свининою і сосисками.

Дивіться відео, як зробити домашні копченості:

Як правило, бігос готують в казані або на сковороді . Але зробити цю страву можна і в мультиварці – вийде не менш смачно.

Класичний бігос з м'ясом і сосисками в мультиварці

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 104 ккал на 100 г

Складові:

  • Свинина – 400 г
  • Капуста свіжа білокачанна – 200 г
  • Капуста квашена білокачанна – 300 г
  • Сосиски – 2 шт.
  • Ковбаса копчена – 70 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Чорнослив без кісточок – 10 шт.
  • Олія – 50 мл
  • Паста томатна – 50 г
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Кмин
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Помийте свинину, наріжте її невеликими кубиками. Сосиски і копчену ковбасу наріжте соломкою. Свіжу капусту тонко нашаткуйте, а квашену капусту промийте і відіжміть.
  2. Цибулю і моркву очистіть, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.
  3. Включіть в мультиварці програму "Жарка", розігрійте в чаші рослинну олію, викладіть цибулю і моркву, смажте 5 хвилин при відкритій кришці. Додайте свинину, злегка посоліть, смажте ще 10 хвилин.
  4. Влийте склянку окропу, додайте томатну пасту, перемішайте, закрийте кришку і готуйте, включивши програму "Тушкування" на 30 хвилин.
  5. Потім додайте в чашу віджату квашену капусту, вимитий чорнослив, тмин, чорний перець, сосиски і ковбасу, все перемішайте з м'ясом. Зверху викладіть шар свіжої капусти, який не перемішуйте.
  6. Увімкніть знову "Тушкування" на 30-40 хвилин. Коли програма закінчується, перемішайте бігос в чаші мультиварки, закрийте мультиварку і дайте страві настоятися 20 хвилин.

Бігос: історія страви

Бігос – це друга страва з квашеної капусти і м'яса, обов'язково з копченостями. Вона традиційна для польської, латиської, литовської, української та білоруської кухонь.

Прийнято вважати, що вона з'явилася в Польщі, але існує легенда про те, що рецепт приготування з Литви до Польщі привіз князь литовський і польський король Владислав Ягайло, який дуже любив поласувати бігосом під час привалів на полюванні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як тушкувати капусту в мультиварці . "Сьогодні" також ділилися рецептами незвичайних страв з капусти від Ектора Хіменес-Браво.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів