I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати бігос з м'ясом і сосисками в мультиварці

Рецепт тушкованої капусти по-польськи

Рецептів бігосу, як рецептів борщу і плову, мільйон. Ми пропонуємо зробити його зі свининою і сосисками.

Дивіться відео, як зробити домашні копченості:

Реклама

Як правило, бігос готують в казані або на сковороді . Але зробити цю страву можна і в мультиварці – вийде не менш смачно.

Читайте також:

Реклама

Класичний бігос з м'ясом і сосисками в мультиварці

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 104 ккал на 100 г

Складові:

  • Свинина – 400 г
  • Капуста свіжа білокачанна – 200 г
  • Капуста квашена білокачанна – 300 г
  • Сосиски – 2 шт.
  • Ковбаса копчена – 70 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Чорнослив без кісточок – 10 шт.
  • Олія – 50 мл
  • Паста томатна – 50 г
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Кмин
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Помийте свинину, наріжте її невеликими кубиками. Сосиски і копчену ковбасу наріжте соломкою. Свіжу капусту тонко нашаткуйте, а квашену капусту промийте і відіжміть.
  2. Цибулю і моркву очистіть, цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.
  3. Включіть в мультиварці програму "Жарка", розігрійте в чаші рослинну олію, викладіть цибулю і моркву, смажте 5 хвилин при відкритій кришці. Додайте свинину, злегка посоліть, смажте ще 10 хвилин.
  4. Влийте склянку окропу, додайте томатну пасту, перемішайте, закрийте кришку і готуйте, включивши програму "Тушкування" на 30 хвилин.
  5. Потім додайте в чашу віджату квашену капусту, вимитий чорнослив, тмин, чорний перець, сосиски і ковбасу, все перемішайте з м'ясом. Зверху викладіть шар свіжої капусти, який не перемішуйте.
  6. Увімкніть знову "Тушкування" на 30-40 хвилин. Коли програма закінчується, перемішайте бігос в чаші мультиварки, закрийте мультиварку і дайте страві настоятися 20 хвилин.

Бігос: історія страви

Бігос – це друга страва з квашеної капусти і м'яса, обов'язково з копченостями. Вона традиційна для польської, латиської, литовської, української та білоруської кухонь.

Прийнято вважати, що вона з'явилася в Польщі, але існує легенда про те, що рецепт приготування з Литви до Польщі привіз князь литовський і польський король Владислав Ягайло, який дуже любив поласувати бігосом під час привалів на полюванні.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як тушкувати капусту в мультиварці . "Сьогодні" також ділилися рецептами незвичайних страв з капусти від Ектора Хіменес-Браво.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти