"Є стільки оригінальних варіантів, з чим подати млинці! Ось, наприклад, пряні яблука. Адже просто яблучне варення – це не так цікаво, а от уявіть собі шматочки карамелізованих яблук з вином, корицею, бодяном, кардамоном, гвоздикою ... Загалом. Ось вам рецепт, готуйте і пробуйте!", – написала Катерина Пєскова в своєму Instagram.
Млинці з яблуками
Складові:
Для млинців:
- 1 л молока
- 300 г борошна
- 5 цілих яєць
- 75 г цукру
- 15 г соняшникової олії
Для начинки:
- 600 г яблук
- 340 г сухого білого вина
- цедра 2 лимонів
- 2 стручки ванілі
- 4 палички кориці
- 4 зірочки бодяну (анісу)
- 4 зерна кардамону
- 10 штук гвоздики
- 120 г родзинок
- 150 г цукру
Рецепт приготування:
- У чашу блендера налити молоко, додати борошно, яйця, цукор і масло. За допомогою блендера об'єднати всі продукти до однорідної маси.
- Наливати на гарячу сковороду, змащену тонким шаром соняшникової олії, смажити до готовності з обох сторін.
- Яблука очистити від шкірки і нарізати кубиком 4-5 мм.
- У сотейник насипати цукор, розтопити його на середньому вогні до коричневого кольору (зробити карамель з цукру).
- Всипати яблука і родзинки, цедру лимонів, ваніль, корицю, бодян, кардамон і гвоздику.
- Оскільки яблука мають температуру значно нижчу, ніж карамель, то вона спершу згорнеться. Нічого страшного! Продовжуйте готувати на середньому вогні до об'єднання соку яблук і карамелі.
- Влити вино, довести суміш до кипіння і проварити кілька хвилин, щоб випарувалася зайва рідина. Готово!
Нагадаємо, раніше Катерина Пєскова поділилася рецептами яблучної вертути і шоколадних брауні з горіхами.