Щавель – головний інгредієнт зеленого борщу. Але це не єдина страва, яку можна з нього приготувати. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як зробити млинці з начинкою з щавлю, плавленого сирка і варених яєць. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Млинці зі щавлем, плавленим сиром і яйцем
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
Для начинки:
- 250 г щавлю
- Шматочок вершкового масла
- 200 г плавленого сиру
- 3 ст.л. сметани
- 2 варені яйця
- Зелень
Для млинців:
- 2 сирих яйця
- 200 г борошна
- Трохи рослинної олії
- 50 г цукру
- 500 мл молока
Спосіб приготування:
- Розбийте яйця в миску, збийте з цукром.
- Влийте частину молока, додайте борошно і перемішайте. Влийте олію і молоко, що залишилося. Перемішайте.
- Приготуйте тонкі млинці на сковороді.
- Щавель тонко наріжте і обсмажте на вершковому маслі.
- Наріжте варені яйця, натріть плавлений сир на тертці, порубайте зелень.
- Додайте щавель, за бажанням приправте. Перемішайте і додайте сметану.
Як подавати млинці
Загорніть начинку в млинці і подавайте їх теплими або холодними.
Нагадаємо, раніше ми писали, які весняні супи можна зварити з щавлю . Крім цього, ми розповідали, як спекти щавлевий пиріг на кефірі .