Брауні – традиційна американська випічка з гірким шоколадом. У ці тістечка часто додають наповнювачі: шматочки шоколаду, горіхи, іриски, а також різні фрукти і ягоди.
Головний секрет – не перетримати брауні в духовці. Так вони будуть залишатися м'якими і злегка тягучими.
Брауні з нутелою
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 400 г банка нутели або іншої шоколадно-горіхової пасти
- 3 середніх яйця, злегка збитих
- 115 г борошна
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ºC і застеліть квадратну форму для випічки зі стороною 20,5 см пергаментом.
- Викладіть нутелу в миску. Додайте яйця і перемішайте з допомогою дерев'яної ложки. Суміш повинна стати однорідною і блискучою.
- Вмішайте борошно, потім викладіть у форму і розрівняйте. Випікайте 15-18 хвилин. Тісто має "схопитися" і злегка пружинити при натисканні.
- Перед тим, як нарізати і подавати на стіл, повністю охолодіть брауні в формі.
- Зберігайте в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 3 днів.
Брауні з чорного шоколаду з малиною
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 200 г чорного шоколаду (56% какао і більше)
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 100 г борошна
- 40 г какао-порошку
- 1 склянка малини
Дивіться відео, як приготувати брауні з буряком:
Спосіб приготування:
- Форму розміром 20 х 30 см змастіть маслом і застеліть пергаментним папером.
- Розігрійте духовку до 170 °С.
- У сотейнику з товстим дном розтопіть вершкове масло, порізане на шматочки, і поламаний на шматки шоколад. Поставте на помірний вогонь і розтопіть, періодично помішуючи.
- У глибокій мисці збийте яйця і цукор до пишної білої маси. Влийте шоколадно-масляну суміш, ще раз збийте.
- Всипте борошно і какао, перемішайте до однорідності.
- Вилийте тісто у форму, розрівняйте. Зверху викладіть малину.
- Поставте форму з тістом в розігріту духовку. Випікайте 45-50 хвилин.
Брауні з арахісовим маслом
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 225 г арахісового масла
- 200 г темного шоколаду, нарізаного
- 280 г коричневого цукру
- 3 середніх яйця
- 100 г борошна, що саме підходить
Спосіб приготування:
- Відокремте по 50 г шоколаду і арахісового масла.
- У сковороді змішайте цукор, арахісове масло і шматочки шоколаду. Розтопіть на повільному вогні. Зніміть з плити, по одному додайте яйця, кожен раз перемішуючи.
- Всипте борошно, перемішайте. Форму для випічки 20х20 см застеліть пергаментним папером і викладіть тісто.
- Арахісове масло розтопіть в мікрохвильовці і полийте ним брауні. Якщо масло дуже густе, потрібно просто його розкришити і втиснути шматочки в тісто.
- Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 30-35 хвилин.
- Дістаньте брауні з духовки і полийте розтопленим шоколадом. Перед подачею остудіть в холодильнику і розріжте на квадрати.
Порада: Якщо у вас немає борошна, що саме підходить, додайте в звичайне чайну ложку розпушувача.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом брауні з горіхами, а також писали, як зробити брауні смачніше.