Запечена свинина в духовці – традиційне різдвяне блюдо в багатьох країнах світу. Домашня буженина зі свинини обійдеться значно дешевше магазинної, а вийде смачніше, ніжніше і ароматніше.
Дивіться відео, як приготувати пряну свинину з грибами:
Бажання з журавлинним соусом
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- Свинина духова (окіст / шия) – від 1 кг
- Часник – 4-5 зубчиків
- Гірчиця – 50 г
- Картопля молода дрібна – 1 кг
- Розмарин – 3 гілочки
- Часник – 3 зубчики
- Масло рослинне
- Сіль
Для соусу:
- Журавлина заморожена – 200 г
- Цукор – 90 г
- Вода – 50 мл
Спосіб приготування:
- Свинину нашпигувати часником, обмазати гірчицею і загорнути в 2-3 шари фольги.
- Картоплю викласти поруч в ванночку з фольги, посипати зверху дрібно нарізаним часником, листочками розмарину і полити олією.
- Запікати свинину та картоплю до готовності (від 1 години) при температурі 180-200 ° С.
- Важливо не перетримати свинину, а щоб вона залишилася трохи рожевої всередині, але ні в якому разі не сирою.
- Журавлину і цукор скласти в сотейник, довести до кипіння і варити 15 хвилин на повільному вогні.
- Розрізати свинину на шматочки, покласти поруч картоплю і полити соусом.
Бажання в трьох маринадах
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини без кістки
- 500 мл кефіру
- 5 зубчиків часнику
- 1-2 перцю чилі
- 4 ст. л. рослинної олії
Для основного маринаду:
- 1 гілка розмарину
- 4 гілки чебрецю
- 2 см імбиру
- 2 ч.л. солі
- 10 шт. перцю горошком
Спосіб приготування:
- Візьміть велику каструлю. У неї має поміститися м'ясо з запасом. Додайте 2,5 л води і доведіть до кипіння.
- Імбир розріжте на 4-5 шматочків. Як тільки вода закипить, зніміть каструлю з вогню. Додайте всі інгредієнти для основного маринаду і занурте туди м'ясо.
- Залиште остигати мінімум на 2 години, потім злийте маринад і залийте свинину кефіром. М'ясо в кефірі має постояти мінімум 6 годин.
- Підготуйте пасту, подрібнивши часник і перець (з перцю потрібно видалити насіння). Додайте в пасту олію.
- Дістаньте м'ясо з кефіру і обсушіть серветками. Натріть м'ясо з усіх боків пастою з часнику і перцю.
- Розігрійте духовку до 180 °С і постеліть на стіл фольгу мінімум в два шари. М'ясо щільно загорніть у фольгу і помістіть на деко.
- Надішліть в духовку на 1,5 години при температурі 180 °С. В кінці запікання верх фольги можна відкрити і підрум'янити м'ясо на грилі протягом 10-15 хвилин.
Бажання зі свинини в фользі
Час приготування:
- 1.5 години + час на маринування
Інгредієнти:
- 1 кг м'якоті свинини
- 1 л води
- 2 ст. л. крупної солі
- 5 зубчиків часнику
- 2-3 шт. лаврового листа
- 1 ч. л. перцю горошком
- 1 ч. л. насіння кропу і коріандру
- По 1 ч. л. чабера і орегано або сушеного базиліка
- 1 шт. гіркого стручкового перцю
- 1 ч. л. томатної пасти
- 1 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. паприки
Спосіб приготування:
- У посуд для маринування покласти сіль, роздавлений часник, лавровий лист, перець горошком, стручковий перець, насіння кропу і / або коріандру, чабер, орегано. Влити воду, перемішати, поки сіль не розчиниться.
- М'ясо помити і покласти в маринад, поставити в холодильник маринуватися на добу.
- Змішати томатну пасту, рослинне масло і паприку. Цією сумішшю змастити свинину, загорнути у фольгу і запікати при 180-200 ° С близько 1-1,5 години. При проколі з готового м'яса буде виділятися прозорий сік.
- За 10 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося. Час від часу поливати соком.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином . "Сьогодні" також писали, як зробити класичну буженину зі свинячої шиї .