Чилі кон карне – це мексиканська страва з яловичого фаршу, овочів і квасолі. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як приготувати чилі кон карне на грилі. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Квасоля з фаршем на грилі
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 400 г червоної консервованої квасолі
- 500 г фаршу з яловичини
- 300 г помідорів
- 2 стебла селери
- 2 моркви
- 2 цибулини
- 1 болгарський перець
- 1 гострий перець
- 3 зубчики часнику
- 2 ст.л. бальзамічного оцту
- Зелень
- Спеції
- Какао-порошок без цукру
- Сіль
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Поставте чавунну сковороду на гриль, влийте олію.
- Порубайте кубиками овочі: цибулю, моркву, селеру. Додайте в сковороду і обсмажте до м'якості.
- Обсмажте фарш, розбиваючи грудочки.
- Наріжте кубиками помідори, солодкий і гострий перець. Подрібніть часник. Додайте все до фаршу.
- Потім всипте спеції: корицю, кумін, сіль, чорний перець. Додайте какао-порошок.
- В кінці додайте квасолю без рідини, тушкуйте до готовності.
Корисна порада
Замість какао можна додати шматочок гіркого шоколаду.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати м'ясну запіканку з фаршу в духовці.