Щоб зробити смачний люля-кебаб в домашніх умовах, спочатку потрібно правильно приготувати фарш. Найкраще для цього використовувати не м'ясорубку, яка мне м'ясні волокна, а звичайний ніж.
М'ясо слід очистити від зайвого жиру і плівок, розрізати на пласти товщиною в півтора-два сантиметри, і порубати ножем на тонкі скибочки спочатку уздовж, а потім поперек волокон. Це слід продовжувати до тих пір, поки все м'ясо не перетвориться в дрібний фарш.
Для соковитості в кінці потрібно додати трохи сала або вершкового масла.
Люля-кебаб з індички
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 147 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г філе грудки індички
- 2 середні цибулини
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 маленьких яйця
- Сіль, мелений чорний перець
- Кільця цибулі, збризнуті оцтом і оливковою олією – для подачі
Спосіб приготування:
- Замочіть шпажки в холодній воді на годину. Це потрібно, щоб при запіканні шпажки не горіли і м'ясо до них не приставало.
- Філе індички порубати в грубий фарш. Подрібніть цибулю.
- Розм'якшіть вершкове масло. Змішайте фарш з індичого філе з цибулею. Додайте яйця і масло. Посоліть, поперчіть і перемішайте до однорідності. Поставте фарш в холодильник на півгодини.
- Змочуючи руки в гарячій воді, обліпіть шпажки фаршем у вигляді невеликих подовжених котлеток.
- Викладіть шпажки на деко і поставте в розігріту до 180 °С духовку (можна додатково включити в духовці режим "гриль").
- Запікайте до золотистого кольору, 20 хвилин, пару раз перевернувши.
Як подавати кебаб
Подавайте з нарізаною кільцями цибулею, скропити оцтом і оливковою олією.
Дивіться відео, як приготувати ідеальний люля-кебаб:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити люля-кебаб з соусом цацикі .