Не знаєте, як зробити домашнє вино з винограду? Для цього потрібно зняти ягоди з грон, розчавити їх і перелити отриманий сік в скляні бутлі. Там він повинен перебродити протягом декількох місяців.
Збирати виноград для приготування вина бажано після того, як зійде ранкова роса, але не в спекотний день. Якщо пройшов дощ, потрібно буде два-три дні почекати, інакше вино вийде менш цукристе. Виноград повинен бути стиглим, але без гнилі.
Домашнє виноградне вино
Час приготування:
- 2-4 місяці
Складові:
- Свіжий виноград – 5 кг
- Цукор – 3 кг
- Кип'ячена вода – 12 л
Спосіб приготування:
- Ретельно відібрати виноградини, відокремлюючи їх від гілочок, після чого відразу ж розчавити (для цього можна використовувати звичайний прес для картоплі). Причому тиснути потрібно ретельно, так, щоб лопнула кожна виноградина.
- Після того, як це буде зроблено, процідити отриманий сік і розлити його по скляних пляшках. Наповнювати потрібно не до країв, а приблизно на дві третини.
- Бутлі закрити пластиковою кришкою, в якій заздалегідь потрібно зробити отвір і вставити трубку. Трубки продути і опустити в ємності з водою. Запечатати кришки по краю пластиліном або воском.
- Після чого поставити бутлі на 2-3 місяці в льох, де буде підтримуватися температура близько 5 °С. Якщо ж такої можливості немає, і бутлі стоять в більш теплому місці, то їх треба заповнювати не більше ніж на половину. За цей час треба регулярно перевіряти стан майбутнього вина: вода, в яку будуть опущені трубки, повинна злегка булькати, також її треба періодично міняти.
- Через 2-3 місяці у вас вийде 12 літрів сухого домашнього вина. Якщо ви хочете отримати більш солодкий напій, то потрібно перелити його з бутлів в більші ємності. Робити це треба акуратно, намагаючись не розтрусити напій. Стежити, щоб мутний осад при цьому залишився на дні.
- На кожен літр вина додати 100-150 г цукру і ретельно розмішати, поки він не розчиниться. Додавати цукор потрібно потроху, щоб зрозуміти, який смак вина вам більше подобається.
Як зберігати домашнє вино
Бутлі, в яких воно було до цього, вимити, висушити і перелити вино назад. Закупорити і залишите ще на місяць. Так вийде солодке (або напівсолодке, це залежить від того, скільки цукру ви додали) вино.
Дивіться відео, як легко відкрити вино і шампанське:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вина з ожини. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити вино з абрикосів.