Головна Сьогодні

Як приготувати домашній хлібний квас

Рецепт квасу з житнім хлібом на дріжджах

Домашній квас завжди корисніше того, що продається в магазині. Рецепти квасу бувають найрізноманітніші – на солоді, на дріжджах, з травами, і навіть з фруктами і ягодами.

Ми розповімо, як приготувати квас з житнім хлібом і дріжджами. Завдяки додаванню м'яти він відмінно освіжає влітку.

Домашній житній квас

Квас для окрошки
Квас для окрошки
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 35 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г житнього хліба
  • 40 г дріжджів
  • 1 склянка цукру
  • 4 л води
  • 1 ст. л. родзинок
  • 10 листочків свіжої м'яти
  • 5 листочків чорної смородини

Спосіб приготування:

  1. Житній хліб наріжте скибочками і підсушіть в духовці до темно-коричневого кольору.
  2. Утворені сухарі залийте окропом і дайте настоятися в теплі протягом 3-4 днів.
  3. Після цього сусло процідіть через кілька шарів марлі, додайте в нього цукор, розведені в склянці сусла дріжджі, а також листя м'яти і смородини, і накрийте посуд чистою тканиною.
  4. Коли сусло перебродить (приблизно через добу), процідіть його ще раз і розлийте в пляшки, в кожну з яких покладіть кілька родзинок.
  5. Пляшки укупорьте і поставте в холодильник. Квас буде готовий через три доби.

На замітку

Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 5 л напою.

Дивіться відео, як спекти житній хліб удома:

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати швидкий малиновий квас . Крім цього, ми ділилися рецептом окрошки на білому квасі .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти