Класичні картопляні деруни будуть смачніше, якщо запекти їх в горщиках разом зі смаженими грибами, цибулею і сметаною. Таку страву їдять гарячою, відразу після приготування.
Дивіться відео, як вибрати правильну картоплю:
Деруни з грибами та сметаною в духовці
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 211 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5 картоплин
- 1 яйце
- 2 цибулини
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- 1 зубчик часнику
- 4-5 печериць
- Суміш перців – за смаком
- Сіль – за смаком
- Олія – для смаження
Спосіб приготування:
- Картоплю, одну цибулину і часник почистіть і натріть на тертці.
- Додайте просіяне борошно, яйце, сіль і перець. Добре перемішайте.
- Розігрійте сковороду, влийте олію і столовою ложкою викладіть тісто. Обсмажте з двох сторін до готовності. Деруни повинні бути рум'яного кольору.
- Цибулю і гриби тонко наріжте. Обсмажте на окремій сковороді до золотистого кольору. Трохи посоліть.
- Візьміть два керамічних горщика. На дно викладіть перший шар дерунів.
- Потім додайте приблизно по столовій ложці сметани і смажені гриби з цибулею. Повторіть шари.
- Розігрійте духовку до 180-200 ºС і поставте туди горщики на 20 хвилин. Запікайте під кришечками.
Як подавати деруни
Подавайте блюдо прямо в горщиках. Деруни з грибами в сметані можна посипати рубаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисний картопля для здоров'я . "Сьогодні" також ділилися рецептом смачної картопляної запіканки з фаршем .