Кабачки – одна з найбільш популярних літніх закусок. Господині цінують цей овоч, насамперед, за його нейтральний смак, завдяки якому його можна комбінувати з найрізноманітнішими продуктами.
Приготувати фаршировані кабачки можна з різними начинками, як м'ясними, так і овочевими.
Також читайте календар літніх лайфхаків, щоб провести літо, про яке мріяли.
Фаршировані кабачки в мультиварці у томатному соусі
Інгредієнти:
- молоді кабачки або цукіні – 5 шт. середнього розміру;
- змішаний фарш – 400 г;
- рис довгозерний сухий – 3 ст. л.;
- цибуля ріпчаста – 1 шт. середнього розміру;
- морква – 1 шт.;
- томатна паста – 1 ст.л. з гіркою;
- печериці – 150 г (за бажанням);
- часник – 2-3 зубчики;
- сіль, перець, свіжа зелень – за смаком;
- рослинна олія – для обсмажування.
Рецепт приготування:
- Відваріть рис до напівготовності.
- Молоді кабачки розріжте поперек на три частини. Висота кожного шматка має бути близько 5-6 см.
- За допомогою маленького ножа і чайної ложки вискобліть серцевину у кожного шматочка, залишивши при цьому денце.
- Частину кабачкової м'якоті, в якій немає великого насіння, подрібніть. Нарізану м'якоть перекладіть у миску.
- Барильця з кабачків присипте сіллю і перцем.
- Невеликими кубиками наріжте цибулю, моркву та печериці.
- Підготовлені овочі обсмажте в невеликій кількості олії протягом п'яти хвилин.
- У мисці з'єднайте м'ясний фарш, варений рис і м'якоть із кабачків. Додайте половину обсмажених овочів (другу половину залиште в сковороді), нарізану зелень, а також сіль і перець.
- Ретельно перемішайте фарш і наповніть ним кабачки.
- Підготуйте томатну заливку. В решту овочів додайте томатну пасту і рубаний часник. Перемішайте.
- Влийте в сковороду 400 мл води. Ретельно розмішайте і доведіть соус до кипіння. Заправте за смаком сіллю, перцем. За бажанням можна додати сушені пряні трави.
- У чашу мультиварки щільними рядами викладіть фаршировані кабачки. Зверху вилийте підготовлену томатну заливку з овочами.
- Готуйте в режимі "Тушкування" 20-30 хвилин. Фарш має приготуватися, а кабачки стати м'якими.
- Подавайте фаршировані кабачки зі сметаною і свіжими овочами.
Дивіться відео, як зробити салат із ідеальних малосольних огірочків:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити салати на зиму: ТОП-5 рецептів домашніх заготовок.