Фарширована картопля з броколі та сиром – це смачна і швидка гаряча закуска, яка готується з доступних продуктів. Її можна зробити на вечерю або подати як святкове блюдо.
Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:
Щоб не купити зіпсовану картоплю, слід уважно придивитися: шкірка повинна бути природного відтінку, без гнилі і порізів. Якщо картопля зберігалась неналежним чином, то її колір може бути злегка зелений. Вживати її в їжу не можна.
Картопля з броколі та сиром в духовці
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 102 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Картопля – 4 шт.
- Оливкова олія – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 3 1/2 ст.л.
- Знежирений йогурт – 1/2 склянки
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний мелений перець – 1/2 ч.л.
- Рубана зелена цибуля – 3/4 ч.л.
- Часниковий порошок – 3/4 ч.л.
- Цибулевий порошок – 1/2 ч.л.
- Паприка – 1/2 ч.л.
- Броколі – 1/2 чашки
- Тертий сир – 2 чашки
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 °C.
- Викладіть картоплю в форму для запікання і поставте в духовку на годину. Потім охолодіть і розріжте на половинки.
- Розберіть броколі на суцвіття і відваріть на пару.
- Видаліть м'якоть картоплі і перекладіть її в миску.
- Змастіть картоплю оливковою олією і викладіть на деко, застелене папером для запікання.
- У картопляну м'якоть додайте вершкове масло і збийте за допомогою блендера.
- Потім додайте йогурт, сіль, перець, цибулю, часниковий і цибульний порошки, паприку, броколі і сир. Перемішайте і нафаршіруйте масою картопляні скибочки.
- Запікайте 20-25 хвилин. Подавайте до столу.
З чим їсти фаршировану картоплю
Запечену картоплю можна подати разом зі сметаною, йогуртом або соусом тартар.
Нагадаємо, раніше ми писали як приготувати фаршировану картоплю з беконом і сиром. "Сьогодні" також ділилися рецептом картоплі по-грецьки .