Головна Сьогодні

Як приготувати глазур для паски: ТОП-5 простих рецептів

Найкращі рецепти глазурі для пасок

Паска – головне блюдо на великодньому столі. Зазвичай її печуть з дріжджового тіста і покривають глазур'ю. При цьому зовсім необов'язково, щоб глазур для паски була білковою і щедро прикрашеною різнобарвною кондитерською посипкою.

Ми поділимося як класичними, так і нетрадиційними рецептами глазурі для пасок.

Білкова глазур для паски

Паска на Великдень з глазур'ю
Паска на Великдень з глазур'ю
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 яєчний білок
  • 225 г цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Білок збити в міцну піну (до піків). Всипати половину цукрової пудри і збити до повної гладкості. Всипати решту пудру і перемішати.
  2. Дати глазурі постояти 10 хвилин і відразу використовувати.

Дивіться відео, як спекти смачну паску:

Ванільна глазур для паски

Глазур для пасок
Глазур для пасок
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 склянка цукрової пудри
  • 3 ст.л теплої води
  • 1 ч.л. ванільного екстракту

Спосіб приготування:

  1. Просіяти в сотейник цукрову пудру, додати воду і ванільний екстракт. Нагріти суміш, помішуючи лопаткою, до 40 С.
  2. Якщо глазур вийде дуже густою, додати води, а якщо рідкою – ще трохи цукрової пудри.

Шоколадна глазур для паски з какао

depositphotos_39047763_m [LS_TEXT] Шоколадна глазур [/ LS_TEXT] [LS_SOURCE] Фото: depositphotos.com [/ LS_SOURCE]

Інгредієнти:

  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 3 ст.л. цукру
  • 2-3 ст.л. молока
  • 50 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Змішати віночком в сотейнику какао, цукор і молоко. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити, поки цукор не розчиниться.
  2. Наприкінці додати вершкове масло і перемішати. Остудити глазур до кімнатної температури.

Глазур для паски, яка не обсипається

желатинова глазур
желатинова глазур
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 стакан дрібного цукру
  • 1 ч.л. желатину
  • кілька крапель лимонного соку
  • ванілін
  • 6 ст.л. ложок води

Спосіб приготування:

  1. Залити 1 чайну ложку швидкорозчинного желатину 2 ст.л. води і залишити набухати на 5-10 хвилин.
  2. Змішати цукор, ванілін і воду, що залишилася. Поставити на повільний вогонь і варити, помішуючи, до розчинення цукру.
  3. Додати в цукровий сироп (він не повинен бути киплячим) набряклий желатин, перемішати і збити міксером, поки маса не побіліє і не стане пишною. Додати лимонний сік за бажанням.
  4. Дати глазурі трохи остигнути. Вказаною кількістю глазурі можна покрити 3-4 великих паски.

Апельсинова глазур

depositphotos_68586219_m [LS_TEXT] Апельсинова глазур [/ LS_TEXT] [LS_SOURCE] Фото: depositphotos.com [/ LS_SOURCE]

Інгредієнти:

  • 150 г цукрової пудри
  • 1 апельсин

Спосіб приготування:

  1. У миску просіяти цукрову пудру. На дрібній тертці натерти цедру апельсина, в невелику миску вичавити сік.
  2. В цукрову пудру додати приблизно 2 столові ложки апельсинового соку і перемішати до стану пасти. За необхідності додати ще трохи соку для потрібної вам консистенції.
  3. Можна відразу додати трохи цедри в глазур, а можна спочатку полити глазур'ю паску і лише потім посипати зверху цедрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски.

Всі подробиці в спецтемі Пасха-2020

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти