Традиційні голубці – це м'ясний фарш з рисом, загорнутий в капустяне листя. Найчастіше голубці тушкують, але іноді запікають у духовці.
Наш простий рецепт домашніх голубців зі сметанно-томатним соусом посяде гідне місце у вашій кулінарній книзі.
Голубці з м'ясним фаршем і рисом
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 126 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г змішаного фаршу
- 1/2 чашки рису, відвареного до напівготовності
- 1 цибулина, очищена і дрібно нарізана
- 2-3 столові ложки кетчупу або один протертий помідор
- Сіль, перець
- 1 середній качан капусти
Для соусу:
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- 1 банка (450 г) помідорів у власному соку або 3-4 великих помідора
- 2-3 столові ложки сметани
- Сіль, перець
Дивіться відео, як вибрати фарш для голубців:
Спосіб приготування:
- Покласти в миску фарш, рис, цибулю, кетчуп, сіль і перець і добре перемішати. За бажанням додати кілька ложок води.
- У великій каструлі закип'ятити воду. У качана відрізати нижню частину (там, де їх скріплює качан), трохи нижче середини. Так листя будуть легше відділятися.
- Покласти капусту в киплячу воду зрізом в верх і розділити на листя за допомогою двох виделок. Поварити листя 2-3 хвилини, потім вийняти їх з рідини.
- Для соусу цибулину обсмажити до золотистого кольору. Помідори дрібно нарізати або подрібнити в кухонному комбайні, додати до цибулі. Посолити і поперчити, добре розмішати, накрити кришкою і тушкувати 5-10 хвилин на слабкому вогні. В кінці додати сметану.
- Якщо ви не хочете смажити цибулю, соус можна приготувати і за іншим рецептом: в мисці змішати 4-5 столових ложок кетчупу, 2-3 ложки сметани, сіль, перець, залити водою і добре розмішати.
- На кожен лист капусти покласти фарш і сформувати голубці. За бажанням обсмажити кожен голубець до золотистого кольору.
- Голубці щільно вкласти в товстостінну каструлю. Зверху вилити соус і додати стільки води, щоб голубці були покриті.
- Щільно накрити каструлю кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько години.
Як подавати голубці
Подавати страву гарячою, за бажанням доповнивши сметаною або кетчупом.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, як приготувати з фаршу ідеальні котлети. Ми також ділилися найкращими ідеями страв з фаршу.