Гарбуз добре зберігається, тому його сезон починається в кінці літа і закінчується пізньою весною. Якщо у вас залишилися запаси цього корисного овоча, приготуйте несолодкі гречано-гарбузові оладки.
Покроковий відео рецепт від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Гарбузово-гречані млинці
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 400 г гарбузового пюре
- 100 г вареної гречаної крупи
- 100 г борошна
- 2 яйця
- 1 ч.л. цибулевого порошку
- 1 ч.л. гранульованого часнику
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль перець
- Зелень
Спосіб приготування:
- Подрібніть запечений гарбуз в пюре.
- У великій мисці змішайте варену гречку, додайте гарбузове пюре, яйця. Всипте борошно, часник і цибулю. Посоліть і поперчіть тісто.
- Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Викладаючи тісто ложкою, посмажте оладки з двох сторін.
- Викладіть на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
Як подавати гарбузове оладки
Прикрасьте млинці зеленню і подавайте їх разом зі сметаною або будь-яким соусом на ваш смак.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати манний пиріг з куркою за рецептом Григорія Германа. "Сьогодні" також ділилися рецептом морквяно-імбирного супу від телеведучого.