Гречана запіканка з куркою, грибами і сиром – незвичайна, але дуже смачна страва, яку можна поставити навіть на святковий стіл.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Гречана запіканка в духовці
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 50 г сухих грибів
- 250 г печериць
- Вершкове масло
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 200 г гречаної крупи
- 2 курячі стегенця
- 2 ст.л. сметани
- 250 г моцарели
- Сіль перець
- Зелень
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Залийте сухі гриби окропом і дайте настоятися 10 хвилин.
- Розігрійте олію в сковороді, додайте великий шматок вершкового масла.
- Цибулю, часник і гриби наріжте.
- Обсмажте цибулю в олії до прозорості. Потім додайте часник. Коли вони підрум'яняться, додайте гриби і смажте до м'якості.
- Всипте гречку і перемішайте. Додайте сушені гриби разом з рідиною. Посоліть і поперчіть.
- Курку наріжте кубиками.
- Викладіть вміст сковороди в прямокутну форму для кексу. Посипте тертим сиром і викладіть зверху сиру курку. Приправте за смаком. Змастіть сметаною і посипте нарізаною зеленню. Викладіть зверху тертий сир.
- Готуйте в розігрітій до 170 ° С духовці 15 хвилин або до готовності.
Як подавати гречану запіканку
Трохи остудіть і подавайте разом зі свіжими овочами.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом гречаного багета . Ведучий також показав, як зробити гречані млинці з гарбузом .