I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати хачапурі з сиром: ТОП-5 рецептів грузинської випічки

Різні рецепти хачапурі з фото

Хачапурі з сиром – найпопулярніші і улюблені. Для їх приготування можна використовувати будь-який розсольний або твердий сир.

Гарні також хачапурі з сумішшю сирів або з начинкою з сиру, змішаного з сиром. Якщо сир дуже солоний, його нарізають скибочками і вимочують у воді протягом двох-п'яти годин перед приготуванням начинки.

Реклама

Хачапурі: рецепт по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи
Хачапурі по-аджарськи

Час приготування:

  • Більше 3-х годин

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • 650 г борошна
  • 400 мл води
  • 15 г солі
  • 3 г сухих дріжджів

Для начинки:

  • 1.2 кг імеретинського сиру (можна навпіл з сулугуні)
  • 6 яєць
  • 100 г вершкового масла

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Дріжджі розвести теплою водою, додати в миску з борошном, посолити, влити теплої води і замісити тісто. Вимішувати протягом 10 хвилин. Тісто має вийти пластичним, але не тугим. Дати постояти в теплому місці 2-3 години.
  2. Розділити тісто на шість частин. З кожної частини сформувати ковбаску. Розкачати в овальний корж. В середину викласти тертий сир. Краї коржика з'єднати по центру. Повинен вийти витягнутий пиріжок. Перевернути його швом вниз.
  3. У центрі зробити поздовжній розріз. Розширити краї і злегка закатати. За формою хачапурі має нагадувати човник.
  4. Випікати в духовці, попередньо розігрітій до 200-220 ° С, протягом 10-12 хвилин.
  5. Вийняти з духовки, в центр кожного хачапурі розбити по яйцю і запікати ще кілька хвилин. Перед подачею на стіл покласти в них по шматочку вершкового масла.

Дивіться відео, в чому секрети смачних хачапурі:

Хачапурі: рецепт на сковороді від Олексія Суханова

Хачапурі з сиром
Хачапурі з сиром

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Для тіста:

  • 200 г мацоні або грецького йогурту
  • 25-50 мл боржомі або води з содою
  • Сода, погашена оцтом
  • 300 г борошна
  • Сіль

Для начинки:

  • 250 г сулугуні
  • 300 г бринзи
  • 2 яйця

Спосіб приготування:

  1. Взяти мацоні або грецький йогурт, додати воду з содою або боржомі. Перемішати.
  2. Додати соду, погашену оцтом. Перемішати до стану, поки в тісті не з'являться бульбашки.
  3. Влити суміш в борошно. Потім круговими рухами замісити тісто. Всі дії з тістом потрібно робити виключно в одному напрямку і круговими рухами. За годинниковою стрілкою або проти годинникової – неважливо, але тільки по колу! Тісто не повинно липнути до рук. Після цього накрити його плівкою і залишити на 20-30 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Взяти сулугуні та бринзу. Натерти на тертці, пропустити через м'ясорубку або розкришити виделкою. Додати яйця.
  5. Зробити 3-4 кульки. Розділити тісто на 3-4 шматочки. Кожну кулька замішувати руками по колу, як би загортаючи тісто всередину. Руками зробити з тіста круг. Покласти кульку начинки.
  6. Защипати тісто по колу як на хінкалі. Повинна вийти кулька з начинкою всередині.
  7. Взяти качалку і акуратно розкачати кульку до кола діаметром не більше 15 см. Не тонко! Слідкуйте, щоб начинка не вилізла.
  8. Нагріти сковорідку. Бажано чавунну або будь-яку іншу з товстим дном. Змастити вершковим маслом. Покласти хачапурі защипом вниз.
  9. Залишити на сковороді на 15 хвилин. Коли підрум'яниться, перевернути. Можна зверху змастити хачапурі розтопленим вершковим маслом.

Хачапурі на кефірі: рецепт хачапурі по-грузинськи на сковороді

Лінивий хачапурі на кислому молоці
Лінивий хачапурі на кислому молоці

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 5 склянок пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 500 мл мацоні або кефіру
  • 300 г бринзи
  • 200 г сулугуні
  • 100 г імеретинського сиру
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ст.л. розпушувача без гірки
  • 2 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно разом з розпушувачем. Зробіть в борошні "колодязь" і влийте в нього мацоні, збите виделкою яйце і трохи олії; додайте сіль і цукор. Замісити еластичне тісто, загорніть його в плівку і поставте в холодильник на годину.
  2. Сири натріть на тертці і перемішайте.
  3. Дістаньте охолоджене тісто з холодильника, розкачайте його на невеликі шматочки круглої або овальної форми товщиною не тонше 1 см, на середину кожного коржика викладіть по 5 ст.л. сиру і зберіть краї тіста в "мішечок". Середину залиште відкритою.
  4. Після цього акуратно переверніть корж, щоб не висипався сир, і розкачайте качалкою.
  5. Розігрійте духовку або сковороду, змастіть рослинною олією і випікайте хачапурі сиром вгору на середньому вогні.
  6. Готові хачапурі подавайте гарячими, змастивши їх вершковим маслом.

Хачапурі по-імеретинськи

Хачапурі по-мегрельськи
Хачапурі по-мегрельськи

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 2 склянки теплої води
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. сухих дріжджів
  • 1 ч.л. крупної солі
  • 50 г вершкового масла
  • 0.5 склянки олії
  • 1 кг пшеничного борошна
  • 1.2 кг імеретинського сиру
  • 2 яйця

Спосіб приготування:

  1. Влити в миску воду, додати цукор і дріжджі. Перемішати і залишити в теплі на 15-20 хвилин. Додати сіль.
  2. Розтопити вершкове масло і змішати його з олією. Додати до дріжджової суміші.
  3. Всипати просіяне борошно і замісити тісто. Поставити підходити на 1 годину, щоб тісто збільшилося в об'ємі в два рази.
  4. Розім'яти сир виделкою, додати яєчні білки. Перемішати.
  5. Розділити тісто на 4 частини, розкачати в плоскі коржі. Викласти зверху начинку. Зібрати краї коржа над начинкою, щоб вийшла куля. Акуратно розрівняти її руками, потім розкачати качалкою. Слідкуйте, щоб тісто не прорвалося.
  6. Змастити хачапурі збитими яєчним жовтком. Випікати в розігрітій до 200 ° С духовці близько 20 хвилин.
  7. Подавати хачапурі можна як гарячими, так і холодними.

Простий рецепт хачапурі з листкового тіста

Хачапурі з листкового тіста
Хачапурі з листкового тіста

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 500 г готового листкового тіста
  • 1 яйце
  • 500 г сулугуні (імеретинського сиру або бринзи)
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Розкачайте з листкового тіста квадратні коржі товщиною 3-5 мм.
  2. В середину викладіть начинку з тертого сиру зі злегка збитим яйцем.
  3. Загорніть краї коржів у вигляді конверта і зліпіть їх так, щоб начинка в середині залишилася відкритою. Випікайте в духовці до готовності.
  4. Гарячі хачапурі змастіть вершковим маслом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати швидкі хачапурі на грилі . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити справжні грузинські хінкалі .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти