Тоненькі смужки курячого філе швидко готуються і ще швидше з'їдаються. Вони хрусткі зовні і ніжні всередині, з чудовим ароматом спецій.
Дивіться відео, як зробити соковиті курячі стріпси:
Курячі стріпси можна подавати з будь-яким соусом на ваш вибір: гірчичним, томатним, йогуртовим.
Хрустка пряна курка на сковороді
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 245 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 філе курячих грудок без шкіри
- 2 яєчних білка
- 1 стакан нутового борошна
- 1 стакан олії для смаження
- 3 ст.л. порошку каррі
- 1 ч.л. солодкого меленого червоного перцю
- Мелений чорний перець
- Сіль
Спосіб приготування:
- Філе курки нарізати тонкими смужками, посолити, поперчити.
- Розігріти рослинне масло для фритюру.
- Змішати в мисці нутовую борошно, спеції і сіль.
- Злегка збити два яєчні білки. Викласти курячі смужки в збиті білки і перемішати.
- Невеликі порції курки панірувати в суміші борошна і спецій, потім так само порціями готувати в в розігрітій олії протягом 3-4 хвилин.
- Потім вийняти шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
- Подавати із зеленим листям салату, заправленими лимонним соком і оливковою олією.
Як вибрати куряче філе
М'ясо повинно бути рожевим, ні в якому разі не жовтим, кажуть експерти. Це стосується як магазинної курки, так і домашньої. Жовтуватий відтінок свідчить про те, що термін зберігання добігає кінця.
Вага нормального філе домашньої курки становить 150-180 г, максимум 200 м Велика вага – ознака швидкого вирощування курки. До речі, на прискорений ріст можуть вказувати і прожилки на філе, які нагадують білу павутинку.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами . "Сегодня" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді .