Сирні палички готуються дуже легко. Похрумтіти ними – одне задоволення. Для приготування сирних паличок ви можете купити листкове тісто або замісити його самостійно.
Сирні палички з листкового тіста з твердим сиром
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста
- 200 г твердого сиру, натертого на дрібній тертці
- Мелений чорний перець
Рецепт приготування:
- Тісто розкачати в прямокутник на присипаній борошном поверхні.
- На одну сторону покласти натертий сир, посипати меленим перцем. Накрити другою половиною тіста. Защипати краї, трохи прокатати качалкою.
- Розрізати тісто на смужки і скачати їх в спіральки. Викласти на деко, застелене пергаментом.
- Випікати в розігрітій до 200 °С духовці 20-25 хвилин. За цей час палички повинні підрум'янитися.
- Щоб сирні палички залишалися хрусткими, зберігайте їх в контейнері з щільною кришкою.
Сирні палички з пармезаном
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста
- 50 г пармезану
- 100 г будь-якого твердого сиру
- 0,5 ч.л. солі
- 1 жовток, розведений водою
Рецепт приготування:
- Тісто розкачати на поверхні, присипаній борошном, в пласт завтовшки близько 3 мм.
- Добре змастити жовтком. Посипати тертим сиром і сіллю. Можна додати зелень або перець. Придавити сир до тіста долонею.
- Розрізати на смужки шириною близько 2 см і злегка скрутити спіраллю, покласти на деко.
- Випікати в розігрітій до 200 °С близько 12 хвилин. Палички можна підсушити ще кілька хвилин у вимкненій духовці.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами хрустких крилець до пива. "Сегодня" також ділилися рецептом сирних наггетсів.
Дивіться відео, як приготувати курячі крильця барбекю: