Головна Сьогодні

Як приготувати ідеальне пісочне тісто

Процес приготування пісочного тіста не менш важливий, ніж склад

Пісочне тісто – основа багатьох видів домашньої випічки. З нього печуть відкриті і закриті пироги, роблять печиво з різними добавками.

До складу пісочного тіста зазвичай входять: борошно, масло, яйця, цукор і сіль. Велика кількість масла і цукру робить пісочне тісто розсипчастим, в зв'язку з чим воно і отримало свою назву. Іноді вживають французьке слово "сабле", яке теж походить від слова "пісок".

У той же час, багато хто не знає, як приготувати смачну пісочне тісто. Наші поради допоможуть зробити так, щоб воно вийшло ніжним, хрустким і тануло в роті.

Рецепт пісочного тіста

dough-2948026_960_720 [LS_TEXT] З пісочного тіста готують печива і пироги [/ LS_TEXT] [LS_SOURCE] Фото: pixabay.com [/ LS_SOURCE]

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 150-200 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г дрібного цукру або цукрової пудри
  • 2 яєчних жовтки або 1 ціле яйце
  • Дрібка солі

Дивіться відео, як приготувати пиріг з пісочного тіста з яблуками:

Спосіб приготування:

  1. З'єднайте м'яке вершкове масло, цукор і щіпку солі. Перемішайте до пастоподібної консистенції. Це можна зробити за допомогою віночка або міксера. Не збивайте масло занадто довго.
  2. Додайте жовтки або яйце кімнатної температури, перемішайте.
  3. Просійте борошно на робочу поверхню і зробіть лунку в центрі. Покладіть масляну суміш в середину. Підсипаючи борошно з країв, замісіть м'яке, трохи липнуче до рук тісто. Його також можна приготувати за допомогою кухонного комбайна.
  4. Коли всі інгредієнти з'єднаються, розімніть тісто 3-4 рази рукою. Не місіть занадто довго, інакше після випічки воно стане твердим і несмачним.
  5. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте в холодильник на годину. Після цього розкачайте і використовуйте для приготування пирогів і печива. Випікати пісочне тісто слід при температурі 180-200 °С.

Секрети приготування пісочного тіста

  • Загорнуте в плівку, тісто можна зберігати в холодильнику протягом тижня. У морозильній камері воно буде залишатися придатним протягом 3 місяців.
  • Щоб приготувати шоколадне тісто, замініть 30 г борошна темним какао-порошком без цукру.
  • Для горіхового тіста додайте в олійно-цукрову суміш півсклянки дрібно змолоти горіхів і 1-2 додаткові ложки цукру.
  • У пісочне тісто можна додати ваніль, корицю, мускатний горіх, терту лимонну або апельсинову цедру.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг з абрикосами . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пісочного пирога з сиром і чорницею .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти