Головна Сьогодні

Як приготувати ідеальний бісквіт в духовці

Бісквіт можна подавати просто так чи використовувати для приготування тортів і десертів

Класичний бісквіт складається лише з трьох інгредієнтів: борошна, яєць і цукру. Курячі яйця для випічки повинні бути охолодженими, інакше вони не зіб'ються як слід. Борошно потрібно додавати просіяне, інакше в тісті будуть грудочки.

Дуже важливо, коли ви поставите майбутній бісквіт в духовку. Це потрібно зробити якомога швидше, інакше тісто осяде. Тому духовка повинна бути підігріта заздалегідь, і точно так само заздалегідь треба підготувати фрукти для начинки, якщо плануєте заливати їх тістом.

Не відкривайте духовку раніше, ніж через 15 хвилин після того, як поставили туди тісто, інакше бісквіт опаде. Коли він зверху потемніє, можна перевіряти готовність. Проткніть бісквіт дерев'яною шпажкою або зубочисткою: якщо маса не прилипає до палички, значить все готово.

Бісквіт класичний в духовці

Бісквіт класичний
Бісквіт класичний
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 266 ккал на 100 г

Складові:

  • 6 яєць
  • 200 г (1 склянка) цукру
  • 200 г (2 склянки) борошна

Спосіб приготування:

  1. Білки відокремити від жовтків і збити в густу піну.
  2. Потім всипати тонкою цівкою цукор, продовжуючи збивати до тих пір, поки цукор повністю розчиниться, а піна стане такою густою, що буде триматися на вінчику.
  3. Додати жовтки в цю піну, злегка перемішати. Через сито тонкою цівкою всипати борошно. Перемішати дерев'яною лопаткою, щоб не з'являлися бульбашки.
  4. Форму для випічки діаметром 26-28 см застелити пергаментом, вилити туди тісто і поставити в заздалегідь розігріту до 200 °С духовку. Випікати протягом 20-25 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
  5. Остудити бісквіт прямо в формі, щоб він не опав.

Як зробити бісквіт з добавками

В основне тісто для бісквіта можна додавати горіхи, мак, шафран або родзинки. Шафран додасть не тільки пікантний присмак, але і красивий насичено-жовтий колір. Класти ці добавки треба після того, як розмішали борошно. Для бісквіта з 6 яєць взяти: родзинки або горіхи – 80 г, сухий мак – 50 г, шафран – на кінчику ножа.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну шарлотку:



Якщо ж хочеться додати ягоди або фрукти, то рекомендується викласти їх спочатку на пергамент, а потім залити тістом. Можна покласти в бісквіт не тільки фрукти, але і овочі. Наприклад, 1 склянку тертої на дрібній тертці моркви. А шоколадний бісквіт можна приготувати двома способами. Перший: після того як ви засипали борошно, точно так само через сито додайте какао-порошок. На 6 яєць візьміть 150 г борошна і 50 г какао. Другий: плитку чорного шоколаду (100 г) розтопіть на водяній бані і влийте в тісто після додавання борошна.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бісквітного торта з сирним суфле від Лілії Ребрик.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти