Домашня шаурма набагато корисніше тієї, що продається на вулиці , адже ви можете самі контролювати якість і свіжість продуктів. Але для смачної шаурми начинки і лаваша недостатньо, важливий ще і правильно підібраний топінг.
Класичний соус для шаурми готується з сметани, майонезу, кефіру, часнику і спецій. Щоб соус загус і набув потрібної консистенції, його відправляють на кілька годин в холодильник.
Соус для шаурми з майонезу
Час приготування:
- 5 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 160 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г майонезу
- 200 г кефіру
- 3 ст.л. сметани
- 3-4 зубчики часнику
- 1 ч. л. каррі
- 1/2 ч. л. хмелі-сунелі
- 1/2 ч. л. меленої солодкої паприки
Спосіб приготування:
- Змішайте майонез, кефір і сметану.
- Додайте пропущений через прес часник і спеції.
- Добре перемішайте всі інгредієнти і поставте на кілька годин в холодильник.
Корисна порада
Ви можете додати в соус трохи подрібненої зелені.
Дивіться відео, як зробити оригінальні соуси до м'яса:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом домашніх соусів для бургерів . "Сьоггодні" також розповідали, як виправити пересолений соус .