Імбирний чізкейк – прекрасний десерт на Новий рік і Різдво. Він володіє надзвичайно гармонійним і збалансованим смаком.
Дивіться відео, як приготувати дієтичний чізкейк з полуницею:
Якщо у вас немає імбирного печива, замініть його на цукровий – підійде "Топлене молоко", "Ювілейне", "До кави".
Пряниковий чізкейк в духовці
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 267 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для основи:
- Імбирне печиво, размолоте в крихту – 18 шт. (приблизно 1 1/4 чашки крихти)
- Вершкове масло, розтоплене – 1/4 чашки
Для начинки:
- Вершковий сир кімнатної температури – 3 упаковки по 250 г
- Цукор – 3/4 чашки
- Патока – 1/4 чашки
- Ваніль – 1 ст.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Мускатний горіх, мелений – 1 ч.л.
- Імбир в порошку – 1/2 ч.л.
- Гвоздика мелена – 1/4 ч.л.
- Яйця – 3 шт.
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С.
- Змішати розкришене імбирне печиво з розтопленим маслом і утрамбувати крихти на дно рознімної форми діаметром 23 см.
- У великій мисці збити міксером вершковий сир і цукор. Додати патоку, ваніль, корицю, мускатний горіх, імбир, гвоздику і добре перемішати.
- Додати яйця по одному, збиваючи міксером на низькій швидкості.
- Вилити начинку на основу і випікати 45-50 хвилин. Центр чизкейка повинен злегка тремтіти.
- Остудити до кімнатної температури. Ножем провести уздовж стінок форми і зняти бортики.
- Поставити чізкейк в холодильник мінімум на 4 години.
Чим замінити патоку в рецепті
Замінити патоку можна медом, кленовим сиропом, інвертним сиропом або цукром в рідкої карамелі. Цукор краще брати темний, наприклад, мусковадо. Для заміни 1 склянки патоки потрібно нагріти 1/4 склянки води і розчинити в ній 3/4 склянки темного коричневого цукру.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити простий чізкейк з сиру . "Сьогодні" також ділилися рецептом чізкейку за 15 хвилин без випічки .